Home » Een exclusief kijkje in het Big Brother huis

Een exclusief kijkje in het Big Brother huis

Door BigBrotherNederland

Big Brother gaat bijna van start. Inmiddels zijn er details van het Big Brother huis gedeeld. En dan specifiek op hoe het eruit ziet. De locatie was immers al bekend.

De tuin heeft kunstgrasmatten omringd door een mooi aangelegd terras met grote lichte tegels. Er zijn meerdere zitjes met comfortabele banken en stoelen, er is een buitenkachel, een Finse sauna en zelfs een pizza-oven.

Foto: Michel Schnater

Het Big Brother huis is van binnen licht, er hangen lampen in blauw en roze en kunnen van kleur veranderen. is van alle gemakken voorzien, er is een riante huiskamer en keuken met comfortabele banken, tafels, de barkrukken. Er kunnen verschillende zithoeken worden gemaakt. Ook zijn er zogenaamde doorkijkspiegels. Ook wel bekend van eerdere edities en de verhoorkamers in politieseries. Er zijn twee meedraaiende camera’s, ook wel verticams genoemd. In de keuken kunnen meerijdende camera’s zelfs letterlijk in de pannen en potten kijken. In totaal zijn er 125 camera’s die de Big Brother bewoners 24/7 volgen.

Foto Michel Schnater

Big Brother huis – woonkamer (zitgedeelte)
Foto Michel Schnater

Eethoek Big Brother huis
Foto Michel Schnater

Er zijn acht bedden, twijfelaars welke plek biedt voor vier Nederlanders en vier Vlamingen. Mannen en vrouwen slapen dit keer niet apart. In de slaapkamer hangen infrarood camera’s om de nachtelijke gebeurtenissen te volgen.  Ook in de wc en badkamer hangen er camera’s. Maar die gaan alleen aan als bewoners met zijn tweeën iets bespreken. In de badkamer hangen zeven camera’s. In deze ruimte zijn drie open douches naast elkaar, gescheiden met halve wandjes, zodat bewoners elkaar tijdens het douchen aan kunnen kijken en met elkaar kunnen praten. Links achterin het Big Brother huis is de dagboekkamer. Dit is de ruimte waar de bewoners individueel praten tegen een camera – en er is de zogenaamde game room voor de weekopdrachten. Er is veel veranderd vergeleken de vorige editie. Zo kan het licht mee kleuren met de stemming, zodat er een ander gevoel kan ontstaan als er bijvoorbeeld genomineerd gaat worden.

Foto: Michel Schnater

De regiekamer heeft ook een flinke upgrade gehad, zo zijn er allemaal touchscreens. Alles wordt op afstand bestuurd. Bij Big Brother 2021 is de techniek logischerwijs flink verbeterd Daar zijn dagelijks negen crewleden aanwezig om te kijken wat er in het huis gebeurt, en te zorgen dat de camera’s de juiste gebeurtenissen volgen. In het midden van de regiekamer is dan ook een paneel met de plattegrond van het huis te zien. Als er ergens een ruzie ontstaat tikt een crewlid de locatie aan en zijn er binnen no time beelden van deze plak. Ook kunnen camera’s bijgesteld worden om alles goed te kunnen zien.

Foto: Michel Schnater

Uit 6000 aanmeldingen zijn acht bewoners geselecteerd: vier Nederlanders en vier Belgen. Voordat zij het Big Brother-huis betreden, doen ze eerst een coronatest. Daarna gaan ze tien dagen in thuis quarantaine, waarna ze nog een coronatest moeten doen. Dan zitten ze een paar dagen in een hotel, en vlak voor ze het huis ingaan, doen ze nog een coronatest. In principe komt er tijdens de opnames niemand het Big Brother huis binnen en hebben de bewoners geen contact met de buitenwereld. Het enige contact met de buitenwereld is dat met de psychologe, bij wie ze wekelijks terechtkunnen. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met de bewoners hoe er om wordt gegaan met coronavirus gerelateerde gebeurtenissen in de familie maar ook in Nederland. Weekopdrachten staan centraal en de winnaar van Big Brother kan 100.000 euro winnen.

Fans kunnen de gebeurtenissen 24/7 volgen via livestreams op twee kanalen op Videoland. Er zijn twee livestreams te zien met verschillende ruimtes en je kunt tussen die kanalen switchen. De dagelijkse uitzending is om 21.30 uur bij RTL5 en ook op Videoland. Wat er dus op maandag gebeurt, is dan dinsdagavond op televisie te zien.

Foto: Michel Schnater

Foto: Michel Schnater

Foto’s: Michel Schnater

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Total: 9 Average: 3.8]

Ook interessant:

7 Reacties

Marco Hovenier 15 december 2020 - 09:17

Hallo leuk dat jullie weer gaan doen ik ga kijken gr Marco

Beantwoord
H Drost 15 december 2020 - 13:15

Ik ben benieuwd of we deze keer ook mee kunnen kijken via gewonen live streams tegen betaling. zoals bij Utopia ?

Beantwoord
Wilma 15 december 2020 - 18:13

O heerlijk dat het weer terug is .
Ben zo blij laat maar snel beginnen met deze corona tijd

Beantwoord
sonja 15 december 2020 - 21:26

leuk ik kijk er naar uit, ik hoop live en wat gaat dat kosten in de maand?
gr.sonja

Beantwoord
Julian van Dijk 18 december 2020 - 19:16

Had super graag meegedaan.

Beantwoord
Istar 28 december 2020 - 13:39

nemen jullie ’n maandabonnement op Videoland? Voor 1 streaming?

Beantwoord
Istar 28 december 2020 - 13:40

Ik zie ook wel ergens staan dat er live streams komen! Moet je ff alles lezen.

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page