Home » Deze tip heeft deelnemer Thomas voor een tweede seizoen van Big Brother

Deze tip heeft deelnemer Thomas voor een tweede seizoen van Big Brother

Door BigBrotherNederland

Er zijn plannen voor een tweede seizoen van Big Brother. Momenteel wordt er nagedacht of er nog een seizoen gemaakt wordt, het huis blijft dan ook staan en wordt niet gesloopt. Deelnemer Thomas heeft wel een tip voor een eventueel tweede seizoen. Hij besprak dit met showbizzsite.

Wat kan er absoluut beter in het volgende seizoen? Thomas vindt dat de makers het sowieso fantastisch hebben aangepakt. Ze steken er zoveel werk in, dat is niet in te schatten. Toen ik daar zat heb ik daar wel eens over nagedacht. Ik zou er misschien iets meer langere opdrachten insteken gaat Thomas verder. Het waren nu redelijk veel korte opdrachten, ze waren allemaal best leuk. De mikado opdracht vond ik niet zoveel aan. De opdrachten zijn echt leuk en zitten goed in elkaar maar het geeft veel meer voldoening als je een groepsopdracht krijgt waar je tien uur op een dansvloer moet gaan staan dan dat je even een balletje uit een grijpmachine moet trekken. Het is leuker om langdurige opdrachten te doen en ik denk ook dat dat de groep erg bevorderd. Het moment dat je dan weet dat je elkaar allemaal nodig hebt. En we hebben er maar twee of drie gehad. Misschien volgend jaar meer langdurige uitdagingen en proeven eindigt hij. Wat moet er volgens jullie veranderen in een mogelijk tweede seizoen van Big Brother?

Beoordeel dit bericht:
[Total: 21 Average: 4.5]

Ook interessant:

25 Reacties

Angela 20 april 2021 - 09:07

Ik vind BB echt helemaal geweldig, maar ik vraag mij af hoe het zit met mensen die misschien een beperking hebben op wat voor een gebied dan ook of het ook mogelijk gemaakt kan worden dat ook zij aan dit programma mee kunnen doen.
Het zou toch wel heel leuk en fijn zijn als iedereen een echte kans krijgt mee te doen aan het programma maar ook de opdrachten

Beantwoord
Yvonne 20 april 2021 - 09:11

Kijk naar Australië bb dan zie je toch veel andere en mooiere dingen en opdrachten dan hier dus doe er je voordeel mee Nederland en alles wat je na twintig jaar herhaalt kan dat niet meer overstijgen toen was het leuk,

Beantwoord
Esther weeda 20 april 2021 - 09:47

Helemaal mee eens…laten ze in het eventuele 2de seizoen big brother ala Australië maken…daar zit veel actie en spanning in

Beantwoord
Joke 20 april 2021 - 09:09

Er moet meer gedaan worden dat ze als iets niet goed gaat veel minder luxe hebben.
En iets meer spanning erin brengen want wij zijn na twee maanden afgehaakt, was niet leuk meer om te kijken naar een beeld waar echt niets meer gebeurde!

Beantwoord
Mintje 20 april 2021 - 09:39

Er werd op een gegeven moment wel erg veel over de nominaties gesproken, dat mogen ze wat mij betreft wel verbieden. Ook het bondjes maken vond ik geen goed idee.

Beantwoord
Jenny 20 april 2021 - 09:14

Ik zou er vooral, net als vroeger, meer opdrachten in steken voor “weekbudget voeding” want als er minder eten is …. worden er wel eens heftige discussies naar boven gebracht. Nu was er werkelijk een overaanbod voor eten.
Laat hen maar werken voor hun eten.

Beantwoord
Coco 20 april 2021 - 09:25

Ik zou met een vaste ploeg het huis ingaan en na een paar weken gaan nomineren. Ze leren elkaar dan goed kennen. Geen nieuwe mensen toevoegen zoals dit jaar. Dit geeft onrust. Zo wordt de groep hechter.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Succes met evalueren en voorbereiden voor volgend jaar. Ik heb er van genoten en mis het nog elke dag.

Beantwoord
Mart& 20 april 2021 - 10:21

selecteer toekomstige bewoners op het feit dat ze zonder relatie zijn …
Het was nu zó braaf allemaal, tot op het preutse aan toe omdat iedereen, (bijna iedereen)
thuis een relatie had.
… en ‘nee’ , ik hoéf niet persé openlijke sex te zien oid, maar het mag wel
wat meer ‘het echte leven’ zijn …

Beantwoord
Stephan 20 april 2021 - 23:04

Ik wou precies hetzelfde beschrijven totdat ik doorlas en jouw voorstel zag. Ik sta hier helemaal achter.

Beantwoord
Sjoerd 20 april 2021 - 10:39

Belangrijkste les uit dit seizoen is wat mij betreft dat er heel veel goed gegaan is. Qua casting was het bijna perfect en ik hoop dat ook dat eventuele veranderingen niet gezocht gaan worden in het casten van meer controversiële mensen. Ook de toon die BB aan sloeg was heel fijn. Streng als het echt moet, maar verder heel zorgzaam en respectvol naar de bewoners toe. Het is geen kunst om vanuit de productie/BB de bewoners op te naaien en zo actie te krijgen, maar dat doet geen recht aan de bewoners en aan het originele concept van het programma. Ben het met Thomas eens dat er wel langere opdrachten in zouden mogen. Verder minder interactie vanuit BB met de bewoners. Laat ze zoveel mogelijk op elkaar zijn aangewezen, wat ruimte geeft voor mooie gesprekken en ook gekkigheden. Ik zou geen voorstander zijn van kunstmatige ingrepen als een arm/rijk gedeelte en dat soort dingen. Blijf zo dicht mogelijk bij het concept van het eerst seizoen, te weten X bewoners die 100 dagen in een huis zitten zonder contact met de buitenwereld en met talloze camera’s om ze dag en nacht te volgen. Hopelijk komend seizoen meer live streams én minder stream locks. Hen die veel streams kijken komen er toch wel achter wat er gebeurd is tijdens zo’n lock en mensen die weinig of geen streams kijken zien op tv wel wat er gebeurd is. De tv uitzendingen zouden minder ver achter moeten lopen en de live uitzendingen kunnen wel wat meer pit gebruiken, al was het dit jaar natuurlijk wel moeilijk om dingen te doen met alle Corona maatregelen. Tot slot zou er nagedacht moeten worden of de nominaties meer individueel zouden kunnen worden. Nu zijn bondjes niets nieuws en je ziet dat in veel in programma’s met een groep kandidaten (BB, Expeditie Robinson, Wie Is De Mol, etc.) maar het ging dit seizoen best veel over het nomineren en zorgde voor een tweedeling in de groep. Uiteraard moeten er wekelijks mensen weg, maar het zou mooi zijn als dat voor minder verdeling in de groep zou zorgen.

Beantwoord
Sjoerd 20 april 2021 - 21:05

Nog twee dingen die me te binnen zijn geschoten. Geef aan de kijker meer duiding over de uitkomst van de spellen. In het begin had Nick een opdracht met 5 kistjes en hij koos uiteindelijk voor kistje 4. Laat dan aan de kijkers weten wat hij niet gekozen heeft. Wat later was er de opdracht met de tennisballen. Het verdiende bedrag is te zien geweest, maar om te tonen wie er wel en niet goed gepresteerd heeft (dat kan meewegen in de stemmingen) zou het leuk zijn om per bewoner te laten zien wat zijn/haar bijdrage was. Een laatste ding is de duiding door de psychologen die er de eerste weken telkens was op de donderdagen en toen opeens gestopt is. Geef hen meer ruimte om dingen te duiden, omdat het tenslotte een sociaal experiment is, valt er heel veel over te zeggen en daar kan je als kijker van leren of zelfs je voordeel mee doen in je eigen leven.

Beantwoord
Sjoerd 21 april 2021 - 10:26

Oeps, zie net in aflevering 15 (21-01-2021) dat er wel getoond is wat er in het laatste (6e kistje) zat, namelijk een huisfeest 🙂

Beantwoord
E.mulder 20 april 2021 - 10:43

Ik vindt dat je het zo moet maken dat de kijker zelf kan bepalen naar wat voor camera hij kan gaan kijken en niet steeds naar de camera die big brother bepaald.

Beantwoord
Ivonne 20 april 2021 - 10:52

Daar zijn te veel camera’s voor in het huis.

Beantwoord
Ivonne 20 april 2021 - 10:51

Ik vind het eerste principe van BB niet meer terug en dat vind ik erg jammer.
De bewoners leven veel te luxe en hebben veel te eten.
Het moet weer terug naar een karig rantsoen en de mogelijkheid geld te verdienen voor luxe.
Dit heeft mij wel wat gestoord.
Momenteel kijk ik naar BB Australië en daar vind ik dat beter geregeld.
Ook de nominaties zijn daar beter geregeld. Alles op de zelfde dag.
Zodra bekend is wie de nominatie opdracht gewonnen heeft direct melden in de dagboek kamer wie de winnaar genomineerd wil hebben. Direct daarna wordt dit door BB aan de bewoners gemeld.
Nog de zelfde dag kunnen de drie bewoners stemmen op de drie genomineerden
En nog dizelfde dag gaat de genomineerde naar huis.
Alles op een dag, voorkomt ook een rotsfeer in het huis..

Beantwoord
Sylvia 20 april 2021 - 10:54

Ik,zou een ding maar veranderen de eerste bewoner die over de nominaties spreekt vliegt als eerste op de bank en is zelf genomineerd dat is het enige dat ik zou veranderen de rest was voor mij geweldig

Beantwoord
Annemarie 20 april 2021 - 20:38

Ik ben het helemaal met je eens. Verbod om er over te praten of schrijven fluisteren allemaal niet. Doe je het toch ben je genomineerd.

Beantwoord
Sappy 20 april 2021 - 11:10

De vrouwen zouden een keer ALLEEN eten moeten maken i.p.v. de mannen
Je zou moeten weten kunnen er veel vrouwen geen ei bakken.

Beantwoord
Gepke 20 april 2021 - 11:14

Wij hebben genoten ook van de livestream op Videoland
Als verandering zou ik voorstellen laat de kijkers nomineren en niet de bewoners

Beantwoord
roel 21 april 2021 - 13:22

toekomstige bewoners verbieden op enigerlei wijze bondjes te maken op straffe van uitsluiting

Beantwoord
D. Oedels 21 april 2021 - 14:26

Tip? kijk eens naar BB Australie, wat daar allemaal gebeurt met iemand die er uitgaat maar dan als verborgen gast achter een camera regietafel komt, mensen van daaruit manipuleert en dan uiteindelijk zelf weer terugmoet het huis in.
Verborgen ruimten, geheime kamers, compleet verrassende opdrachten en veel meer mensen in een veel groter BB huis dan wij hier hadden.
Ik vind het geweldig, zo zou dat hier in Nederland ook eens moeten worden. Gewoon top!

Beantwoord
Sjoerd 22 april 2021 - 11:00

Het is geen kunst om vanuit BB zelf of vanuit BB via bepaalde bewoners, de andere bewoners te manipuleren en/of tegen elkaar op te zetten, maar dat gaat in mijn ogen in tegen hetgeen waar BB voor staat, namelijk een sociaal experiment waarbij wild vreemde mensen 100 dagen met elkaar samen leven in huis en waarbij ze 24/7 gefilmd worden. De gesprekken, de opdrachten, de emoties, de ergernissen, de bondjes, dat is wat BB maakt en daar hoeft wat mij betreft geen extra olie op het vuur te worden gegooid. In die zin is het goed dat in de regels staat dat je geen mensen mag pesten, terroriseren, enz. en ook was ik blij dat er vrijwel geen controversiële bewoners (Theo en Jerrel waren de uitzonderingen) in het huis zaten. Natuurlijk zijn hoog oplopende ruzies en allerlei vuil spel misschien “leuker” voor de kijkers, maar het kan ook zomaar ontaarden in een niet te beheersen situatie en wat moet je dan nog als BB zijnde?

Beantwoord
anita 22 april 2021 - 17:50

Ik heb genoten van BB.

Nu ben ik Australié aan het kijken. Daar zie ik niet het dagelijkse leven van de bewoner, wat ik toch mis. Maar de spellen, het huis en de BB zijn spreken en bemoeienis tijdens spel enz echt is geweldig.Dat zou toch meerwaarde zijn in nederland.

Beantwoord
Popeye 007 23 april 2021 - 08:35

Minder preutsheid ge ziet helemaal niets dat was vroeger en momenteel ook nog in andere landen helemaal anders dat is niet het concept van big brother je mag niks te verbergen hebben buiten dan als ge grote Boodschap moet doen da kan prive

Beantwoord
Corrie 22 april 2021 - 12:49

Inderdaad langere opdrachren.
Al dat geluier dat irriteert mij.
En zeker het TAALGEBRUIK dat is beneden pijl.

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page