Home » Het derde seizoen van Big Brother is begonnen, een bewoner verlaat het huis alweer!

Het derde seizoen van Big Brother is begonnen, een bewoner verlaat het huis alweer!

Door BigBrotherNederland

Het moment waar we op hebben gewacht is eindelijk daar: Big Brother 2023 is begonnen! In dit nieuwsbericht proberen we zo goed mogelijk te beschrijven hoe de start van het derde seizoen verlopen is. Na deze “kick-off” aflevering zijn alle gebeurtenissen 24/7 via livestreams te volgen op Videoland en GoPlay. Uiteraard blijf je ook op de hoogte van het laatste nieuws via deze website, vergeet dus zeker niet om ons op Facebook en Twitter te volgen.

Tatyana opent de aflevering, ze laat weten dat Big Brother 2023 begonnen is. Duizenden aanmeldingen maakt het voor Big Brother onmogelijk om te kiezen. Geraldine voegt eraan toe dat de deelnemers geen idee hebben in wat voor avontuur ze zich storten. Niemand weet wat Big Brother in petto heeft. Jullie zijn nog altijd in controle over wie er aan het einde van elke week moet vertrekken. De kandidaten strijden niet meer samen voor een jackpot, die is namelijk al bij de start gevuld zegt Geraldine. Er is wel meer geld maar in de vorm van Big Brother Coins voegt Tatyana eraan toe. Welkom bij Big Brother!

De eerste deelnemer gaat het huis in en krijgt een secret mission

Daarna zien we een filmpje die je hier terug kunt kijken, Big Brother vertelt dat het spel individueel is en één bewoner per week de macht heeft over de groep en de nominatie. Geraldine verwelkomt nieuwe host Tatyana. Ik vind het leuk dat we dit samen gaan doen. Tatyana is ook erg blij en ze gaat de eerste deelnemer het huis in sturen. Chelsea wordt naar het podium geroepen. Haar hondjes zijn ook aanwezig en ook haar familie. Ze vertelt dat ze heel graag wil winnen. Daarna krijgt Chelsea 7 Big Brother Coins. Die zijn heel belangrijk benadrukt Tatyana. Wil jij je koffer mee het huis in nemen dan moet je 5 Big Brother Coins teruggeven. Ga je zonder je koffer hou je er 7. Chelsea denkt even na en zegt dat ze haar koffer echt wel nodig heeft. Ze heeft dus nog 2 coins over, daarna stapt ze het huis in als eerste deelnemer. Chelsea kijkt rond en zegt dat ze het erg mooi vindt. Maar ook erg veel kleuren. Ze kijkt naar een zandloper op de muur en de 100.000 euro die op de muur vermeld staat. Ook komt ze De wall tegen met allerlei spullen erin. Ze gaat door naar de badkamer daar komt ze erachter dat douchen ook coins kost. Ze kijkt daarna in de koelkast en die is flink gevuld. Big Brother heet Chelsea welkom. Je bent de eerste bewoner in mijn huis. Kom naar de dagboekkamer. Chelsea neemt plaats in de dagboekkamer en Big Brother zegt dat ze een secret mission krijgt. Zoals je al hebt gezien is er een gloednieuwe plek in mijn huis. De Big Brother Wall. In die wall zitten allemaal spullen die jullie straks met je Big Brother Coins kunnen kopen. De Big Brother wall is gevuld met persoonlijke eigendommen van je toekomstige medebewoners en zoals je al hebt gezien ook van jezelf. Maar die spullen in die wall heb ik er niet in gelegd. Dat heeft een van je medebewoners gedaan. En jouw opdracht is om voor het eind van de week te achterhalen wie mijn Big Brother Wall heeft gevuld. Als je dat lukt ontvang jij een mooi bedrag van mijn nieuwe munt: de Big Brother coin. En Chelsea dit is een secret mission, dus niemand mag dit weten. Succes eindigt hij. Dank je wel Big Brother antwoordt Chelsea.

Een bewoner met een groot geheim…

De volgende bewoner Michelangelo wordt daarna door Geraldine het podium op geroepen. Michelangelo denkt dat het niet makkelijk is om zichzelf te vermaken maar we gaan het zien. Zijn vader wordt ook nog even geïnterviewd. Daarna draagt Geraldine de 7 Big Brother coins over. Wil je de koffer mee nemen het huis in voor 5 coins of neem je ze mee. Michelangelo besluit om zijn koffer achter te laten. Geraldine laat daarna weten dat hij het huis in mag. Michelangelo gaat door de poort het huis in. Chelsea komt hem tegen in het huis. De twee begroeten elkaar en stellen zichzelf voor. De twee lopen een rondje door het huis en Chelea vindt het verdacht dat de koelkast zo gevuld is. Daarna lopen ze naar de Big Brother Wall. Michelangelo vindt het gek om nu allemaal zo te zien. Het is geweldig, ik heb geen woorden zegt hij. Voor alles moet echt betaald worden, zo ook voor het douchen. Daarna is het tijd voor de volgende bewoner en die draagt volgens Tatyana een groot geheim met zich mee. Het gaat om Judy! Judy komt het podium op. Jij hebt al iets uitgevoerd zegt Tatyana, want jij bent als allereerste al in het huis geweest. Ja antwoordt Judy. Daarna krijgen we een filmpje te zien. Judy liep door het huis en keek bij de Big Brother Wall. Het lijkt wel een kroketten muur zegt ze. Big Brother roept haar, welkom in mijn prachtige huis. Ik hoop dat je klaar bent voor dit bijzondere avontuur. Jij bent hier als allereerste bewoner voordat de andere bewoners er zijn. Je bent de eerste met een rede. Ik heb jou namelijk uitgekozen voor mijn allereerste spel. Je hebt inmiddels de Big Brother Wall gezien. Die is nu nog leeg en jij, jij gaat die vullen. Kom naar de gameroom! In de gameroom aangekomen ziet ze foto’s van haar medebewoners met spullen. Judy zegt Big Brother, hier voor je liggen alle spullen van jou en van je medebewoners. Jij gaat kiezen welke van deze spullen de wall in gaan. In totaal mogen er van elke bewoner drie artikelen in de Big Brother Wall. Jij mag bepalen welke spullen dat worden. Je medebewoners kunnen deze spullen vervolgens de komende week uit mijn wall kopen. Jij bepaald niet alleen wat ze kunnen kopen maar ook voor welke prijs. Per drie artikelen van elke bewoner mag je tussen de één en de drie coins vragen. Judy gaat aan de slag en zoekt spullen uit. Big Brother benadrukt dat ze niet ontdekt mag worden als vuller van de wall. Lukt jou dat dan ontvang je de coins die je medebewoners hebben uitgegeven aan hun eigen spullen. Judy loopt ondertussen naar de wall met spullen om ze hierin te doen. Hoe belangrijker de spullen van je medebewoners zijn hoe groter de kans dat ze deze zullen kopen merkt Big Brother op. Vergeet niet dat dit een secret mission is. De andere bewoners mogen niet weten dat jij degene was die de wall heeft gevuld. Judy bedankt Big Brother voor de leuke opdracht. Tatyana vraagt daarna op het podium of ze het huis nog wel in wil gaan. Ik ga naar huis grapt Judy. Geraldine interviewt nog wat vriendinnen van haar. Zou ze het geheim kunnen houden. Haar vriendinnen denken van wel, zeker als het een spel is want ze wil niet verliezen. Tatyana overhandigt daarna 7 Big Brother Coins. Ze vertelt dat de koffer erg belangrijk is en Tatyana zegt dat het 5 coins kost om de koffer mee te nemen. Judy overhandigt 5 coins en vraagt zich af wat de rest gedaan heeft. Daarna zwaait ze nog een keer en dan mag ze definitief het huis in. Chelsea en Michelangelo begroeten Judy vrolijk. Ze stellen zich aan elkaar voor. Michelangelo helpt een handje met de koffer. Judy komt erachter dat Chelsea wel voor haar koffer gekozen heeft. De koelkast wordt open gedaan en ze merkt op dat er veel eten is. Ik vertrouw het niet zegt Michelangelo. De wall wordt ook even bekeken.

De volgende bewoners staan al klaar, het zijn Chayron en Danny. Chayron laat drie kinderen achter merkt Geraldine op. Dat is vast pittig? Chayron antwoordt van wel, maar ze staan achter mij. Maar al ik het kan laten zien kijken ze er met trots op terug. Je kijkt naar de nieuwe winnaar grapt hij. Danny laat weten dat hij er alles gaat doen om te winnen. De vriend van Chayron wordt daarna geïnterviewd. Ze zegt dat ze veel van hem houdt en maak je niet druk om thuis. Alles zit goed. De moeder van Danny zegt dat hij er wat moois van moet maken. De vader hoopt dat hij voor wat pittige momenten gaat zorgen. Geraldine vertelt daarna dat ze 7 Big Brother Coins heeft, zijn jullie koffers belangrijk. De mannen antwoorden van wel en Geraldine zegt dat het 5 coins kost. Danny neemt zijn koffer mee maar Chayron niet. Daarna mogen de twee het huis in. Ze zien al drie jassen hangen. Chayron en Danny worden hartelijk ontvangen door de rest. Er wordt weer een rondje door het huis gelopen. En wederom komt de Big Brother wall in beeld. Tijd voor de volgende bewoner, Charlotte! Ze voelt zich goed en Tatyana merkt op dat ze in LA gewoond heeft. Daar heb ik voor kindjes gezorgd. Tatyana vraagt of de koffer belangrijk is, Charlotte antwoordt van wel ze heeft veel meegenomen. Tatyana zegt dat ze 7 coins heeft, maar als je je koffer wilt dan moet je er 5 teruggeven. Charlotte kiest ervoor om de koffer mee te nemen en gaat het huis in. De volgende deelnemers die opgeroepen worden zijn Rob, Lindsey, Jason en Ali. Rob vindt het spannend en leuk, hij kijkt er naar uit. Lindsey wil zichzelf zijn in het huis, dat is wat mijn tactiek gaat zijn. Jason is de jongste, hij heeft er ook zin in en weet niet wat hij moet verwachten. Geraldine zegt daarna dat ze voor iedereen 7 coins heeft en deelt ze uit. De koffer staat voor jullie, en die kost 5 coins. Lindsey en Rob nemen de koffer, Jason laat zijn koffer staan, Ali twijfelt maar houdt zijn 7 coins. Daarna mogen de drie bewoners het huis in. Daar volgt weer een voorstel rondje en er wordt rondgekeken. De groep vraagt zich af of de groep nu compleet is. De badjassen worden bekeken en ze zien dat er nog een bewoner bij komt, Bart. Bart wordt vervolgens op het podium geroepen door Tatyana. Hij is gezond gespannen. Zijn dochter en vrouw worden even geïnterviewd, ze zijn gewend om hem te missen maar hem niet kunnen horen is toch wel lastig. Tatyana geeft Bart coins en legt hem de keuze voor. Hij hoeft er niet over na te denken. Hij kiest voor de 7 coins. Tatyana overhandigt hem ook een sleutel, waar die nodig voor is dat weten wij niet. Dat weet Big Brother, bewaar deze met je leven. Daarna gaat Bart als laatste deelnemer het huis in.

Big Brother verwelkomt zijn bewoners en vertelt dat zijn experiment veranderd is

Als de bewoners op de bank zitten roept Big Brother hen. Welkom in mijn huis, ik hoop dat jullie er klaar voor zijn. Ik kan jullie nu al zeggen: dit jaar is mijn avontuur totaal anders. Jullie spelen dit jaar niet amen maar alleen. Iedereen speelt zijn eigen spel. Dit jaar beslissen jullie namelijk niet gezamenlijk wie er wekelijks genomineerd gaat worden. Maar dit jaar ligt die beslissing in de handen van één persoon. De groep reageert verbaasd. En Big Brother merkt op dat het een harde strijd gaat worden die voor de één prettiger zal zijn dan voor de ander. Dit jaar spelen jullie ook niet amen voor een gezamenlijke prijzenpot maar heb ik het bedrag al voor jullie bepaald. Waar spelen jullie dan wel voor? Je speelt voor je eigen luxe, je speelt voor eigen voordelen, doet mee met challenge’s en je speelt eigen dilemma’s met mogelijk grote gevolgen. Maar het allerbelangrijkste waar jullie voor spelen: elke week strijden jullie voor mijn power of nomination. De winnaar van deze challenge bepaald de genomineerden voor die week. Alle genomineerden. Je zult je bete vriend of vriendin wegstemmen. Veilig ben je nergens en nooit. Chayron merkt op dat het dus belangrijker is om een challenge te winnen. Of dat diegene die wint je maat is. Maar als iemand wint weet je ook wie het gedaan heeft merkt Michelangelo op. Dat kan wel heftig zijn antwoordt Chayron. Rob had dit niet gehoopt.

Geraldine vertelt dat de deelnemers Big Brother dus alleen spelen. Dan is het tijd voor de slaapkamer indeling te bepalen en belangrijke dingen te bespreken. De groep gaat in overleg en komen uiteindelijk tot een indeling. Rob roept daarna Lindsey om eens in de koelkast te komen kijken. Jij bent kok toch, gaat het hiermee lukken. Ze antwoordt dat dat wel moet lukken. Daarna zien de bewoners de prijzenpot aan de muur hangen. Ze denken dat het bedrag omlaag gaat en niet hoger dan 100.00 euro. Big Brother roept hen, bij binnenkomt hebben jullie allemaal coins ontvangen. De een meer dan de ander. Deze coins zijn mijn eigen betaalmiddel. Deze coins zijn van jou en van jou alleen. Jullie mogen wel spullen voor elkaar kopen maar jullie mogen niet onderling coins uitwisselen. Dit jaar zijn jullie zelf verantwoordelijk voor je eigen luxe. Maar eerst is het tijd om met elkaar te proosten. We proosten om de start van mijn nieuwe experiment in te leiden. Dus bewoners, kom naar de voorraadkamer. De bewoners gaan snel naar de voorraadkamer. Daar staan glazen maar geen drank. Big Brother zegt dat hij voor de glazen gezorgd heeft. Jullie mogen voor de champagne zorgen. Ik heb een lekker pakket met champagne voor jullie klaarstaan in mijn wall. Maar er hangt wel een prijskaartje aan. Voor tien coins is dit pakket voor jullie. Jullie mogen overleggen maar hoe eerder jullie beslissen hoe beter. Want na iedere vijf minuten wordt de champagne vijf coins duurder. Jullie tijd start nu. De groep overlegt kort en ze laten weten dat ze geen champagne willen. Helder zegt Big Brother, jullie hebben gekozen voor geen champagne. Ik zal mijn lekkere pakket uit de wall halen en de flessen kapot gooien in de keuken. De bewoners besluiten te proosten met kraanwater.

Een bewoner verlaat alweer het huis…

Geraldine vertelt daarna de bewoners elkaar steeds beter leren kennen. Charlotte besluit een persoonlijk verhaal te delen. Mijn vader is overleden, drie maanden geleden mijn oma en een maand geleden mijn opa. Dat is waarom ik het af en toe moeilijk kan hebben. Ali laat weten dat hij zijn oudste broer verloren heeft door een ongeval, in 2013. Jason drukt daarna op de zandloper die aan de muur hangt. Deze draait vervolgen om. De bewoners vragen zich af wat dit betekent. Big Brother zegt dat alle bewoners naar de woonkamer moeten komen. Ik heb jullie eerder vanavond al verteld dat het spel anders zou zijn. Onverwachter, harder en individueler. Ik ben op zoek naar een bewoner met stalen zenuwen, met doorzettingsvermogen en met inzicht. Jullie krijgen 15 minuten de tijd om één iemand uit te kiezen en diegene verlaat vanavond nog mijn huis. Wie durft? Jason laat weten dat hij wel wil. Ik heb professioneel FIFA gepeeld de afgelopen jaren. Niet fysiek maar wel mentaal. Ik zou eventueel wel willen. Danny denkt dat het niet einde verhaal betekent maar ziet er vanaf. Jason herhaald nogmaals dat hij het wel wil doen en de groep gaat akkoord. Big Brother zegt dat zijn moment daar is, het moment om mijn huis te verlaten. Neem de sleutel die Bart bij zich had mee. Neem je Big Brother Coins mee en verlaat het huis via mijn de poort in mijn tuin. Jason pakt zijn jas en aangemoedigd door de rest gaat hij weer het terrein af. De rest denkt dat hij naar een andere ruimte gaat…

We zien Jason geblinddoekt op een onbekende locatie staan, Big Brother zegt dat hij zijn blinddoek af mag doen. Jou spel gaat door in een nieuwe speciale ruimte van mijn huis. Maak de kist open en kom naar de lockroom. Succes. Jason maakt de kist die voor hem staat open, kijkt erin en gaat naar binnen. Daar komt hij in een kamer die vol hangen met sleutels. Jason zegt Big Brother, welkom in mijn lockroom. Een nieuwe ruimte in mijn huis. De groep heeft gesproken en de groep heeft jou hier naartoe gestuurd. Om mijn lockroom weer uit te komen moet je veel lef hebben, veel moed, maar vooral veel heel veel doorzettingsvermogen. Ik heb voor jou een speciale opdracht. En het is misschien al meteen je belangrijkste opdracht van je hele Big Brother avontuur. Voor jou staat een kist met een zeer waardevolle inhoud. Wil je deze inhoud bemachtigen dan zul je eert de juiste sleutel moeten vinden. Veel succes. Jason lacht, trekt zijn jas uit en zegt let’s go. Hij gaat op bed zitten en denkt even na.

In het huis gaan de bewoners hun eerste nacht doorbrengen in hun nieuwe onderkomen. Jason is ondertussen sleutels aan het proberen die de kist kunnen openen. Uiteindelijk vindt hij de juiste sleutel. Opent de kist en Geraldine en Tatyana komen in beeld. De Big Brother livestreams zijn vanaf dit moment te volgen!

Op de hoogte blijven van het laatste Big Brother nieuws? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 6 Average: 4.5]

Ook interessant:

6 Reacties

Tiny 9 januari 2023 - 21:24

Succes met de programma’s

Beantwoord
Brie 9 januari 2023 - 21:52

Spannend en leuk dat BB weer is begonnen

Beantwoord
Esther Weeda 9 januari 2023 - 21:56

Ik heb weer met veel plezier gekeken en genoten maar ik denk dat dit seizoen wel heel erg intens gaat worden aangezien ze voor zichzelf gaan spelen en ik vind die overvloed aan eten ook erg verdacht 🙃
Uiteraard heb ik me weer aangemeld voor de livestreams want ja…als die hard fan wil je niks missen!!

Beantwoord
Yvonne kerssens 9 januari 2023 - 22:20

Wel raar dat er al een meteen naar huis moest
Maar toch nog een opdracht in een ruimte hoe zou het aflopen….

Beantwoord
Alex 9 januari 2023 - 23:11

Ik denk dat er meer dan één sleutel was die op de kist paste.

Beantwoord
Gerard 11 januari 2023 - 11:34

Gezellig kijken naar BB

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page