Afname in Big Brother kijkcijfers

Afname in Big Brother kijkcijfers

Vorige week keken er gemiddeld 400.000 mensen naar Big Brother. Nu is er een nieuwe week en dat betekend nieuwe gegevens. We hebben via kijkonderzoek wat statestieken bij elkaar gevonden. De uitzending van gisteren, 11 januari lijkt wat minder goed bekeken. Er keken 318.000 mensen naar het programma. Met een marktaandeel van 5.3% en met een kijkdichtheid percentage van 2%. Gaat deze dalende trend in Big Brother kijkcijfers zich voortzetten? We komen er snel op terug…

Beoordeel dit bericht:
[Total: 53 Average: 2.7]
Er zijn 25 reacties op dit artikel
 1. Henk at 09:21

  Maar dat is toch ook niet gek, eten , slapen, bank hangen, gooi een knuppel in het hoenderhok, en zorg dat ze geen rust hebben.

  • Karlijn at 12:42

   Ja inderdaad heel de dag doen ze niks, er gebeurt niks, geen opdrachten, helemaal niks. Het begon leuk.. maar nu is het saaier dan saai

 2. Mi at 09:58

  Ligt het ook niet aan de tijd waarop het wordt uitgezonden. Wij kijken die van half 6 smiddags omdat half 10 voor ons niet te doen is .

 3. Rex at 10:01

  Het zijn ook geen spraakmakende types. Ik zie deze mensen geen affaires krijgen of ander drama. Theo is aardig aanwezig maar dat is het dan ook wel. Ziko bracht nog wat sfeer maar moest gelijk weg. Als ze dan ook nog eens om 20:30 gaan slapen, dan is er weinig te zien.

 4. Natasja at 10:06

  Er zou wel wat meer spanning in mogen maar zeggen dat het saai is daar ben ik het niet mee eens.
  wel heb ik er een probleem mee dat je lid moet worden van videoland om echt live alles te kunnen volgen waarom geen live streams online zonder betaling maar bv met reclame?

 5. Mulder at 11:53

  Het is erg saai om naar te kijken ze zitten alleen maar een beetje op de bank te hangen er gebeurt heel weinig ik kan heel goed begrijpen dat de kijkcijfers minder worden

 6. D. Oedel at 12:14

  Niet vreemd, als de kijker overdags werkt, en dan savonds de stream aanzet moet hij niet gek opkijken als er twee streams slapende bewoners laten zien. Laatst zelfs al om 20 uur.

  Interesse zakt snel weg dan, en bovendien worden de leuke momenten voor de tv uitzending bewaard en zie je als streamer regelmatig de tuin terwijl er binnen actie is.

  Bovendien is de TV uitzending pas om 21.30, vaan gelijktijdig met een leuke film op een van de andere zenders die al eerder begonnen zijn.

  Verbeterpunten ihmo (ik probeer eens mee te denken vanuit de kant van de kijker, dat soort input kan handig zijn voor de makers van het programma)
  :
  – Streams mogen wat actiever.
  – bied bij de streams de kijker een keuzepakket aan tussen 6 kamera’s per stream waaruit zelf gekozen kan worden, nu staat de camera ook weer lange tijd op een eettafel waaraan niet 1 bewoner te zien is, die zitten op de bank aan de andere kant (waar géén stream op staat).
  – wees niet zo preuts, als een van de dames maar een kledingstuk dreigt uit te doen schiet de streams naar een andere camera, een Theo in onderbroek zit niemand op te wachten maar dan blijft de stream wel daarop gericht.
  – toon eens wat van de echte normale dagelijkse gang van zaken rond iemand, iets meer van lichaamsverzorging en omkleden bijvoorbeeld. Ik hoef geen ontblote geslachtsdelen in beeld, maar wat meer pikante scenes en wat beelden van bewoners in hun ondergoed of verder bij douchen en desnoods vanuit het toilet wat ver uitgezoomde (verkleinde) beelden als dat maar geen vieze of al te intieme dingen vertoont, en dan van alle bewoners (inclusief dames) zou wel leuk zijn (ze zitten niet voor jan l.. in een huis vol camera’s)
  – TV uitzending vervroegen, bijv 19.00 uur en een herhaling rond 23.30 uur. op deze uren is er op andere zenders vaak herhaling van een herhaling van een herhaling van lang geleden te zien, een BB uitzending zou perfect daar kunnen, net rond of na etenstijd. Is er tenminste nog iets leuk op tv op dat tijdstip.
  – En zoals meerdere mensen aangeven, toon eens wat minder saaie acties dan bankhangen, haren scheren, slapen en eten. Zorg voor wat reuring en een competitie over meerdere dagen (de nominaties zijn daar een voorbeeld van, maar er kan meer, spelopdrachten over langere tijd (dagen) bijvoorbeeld) Ik herinner me nog een handje zand dat moest worden vastgehouden gedurende meerdere dagen. Dat was gaaf, daarvoor was het zelfs nodig dat de bewoners een afwisselende nachtdienst organiseerden. Heb je snachts ook meteen actie, beter dan twee streams slapende mensen..
  – Geef de bewoners niet alleen meer reden tot meer actie, maar ook interactie onderling. De koetjes en kalfjes babbeltjes zijn 1 dag leuk, maar dan saai. Draag ze bijvoorbeeld op dingen van elkaar te weten te komen, Big Brother weet daar vast wel wat van want weet álles volgens de aankondigingen. De eerste dagen werd wel eens een dingetje van iemand op zo’n scherm gezet waardoor reuring ontstond, dat zie je ook niet meer.

  Kind regards, (een meedenker die er een leuk succes van wil zien)

 7. Anita at 12:26

  De bewoners zijn te saai, er moet meer intrige komen, op een serieuze manier en zichtbaar en VOORAL te HOREN voor de Kijkers. Wanneer er wordt gefluisterd, kun je je geluid zo hard zetten als je wilt. Je hoort bijna NIETS.

 8. Mart& at 13:49

  … ook de livestreams op videoland zijn saai, mede ook omdat je niet kunt kiezen welke camerahoek je kunt bekijken … en een vaste camera op slapende mensen ’s avonds is ook niet spannend, zeker als er nog elders wel rondgelopen word …
  Waarom geen scherm met b.v. 4 of 6 mogelijke camera’s per stream die je kunt aanklikken en bekijken … maakt alles veel interessanter om te kijken …

 9. Ad at 14:13

  het is erg saai en als er dan een opdracht is krijg je hem niet te zien op de live stream en daar koop je dan videoland land voor.

  • Bb at 15:38

   Gek hé? NOT!
   In het weekend zijn er geen uitzendingen. Maandag wordt pas bekend wat er zaterdag is gebeurt. Je loopt dan al 2 dagen achter en heeft geen zin meer om te kijken omdat er online van alles bekend wordt gemaakt.

   Er dient op de dag zelf een samenvatting van de betreffende dag uitgezonden te worden en niet iets wat eerder heeft plaats gevonden.

   Leuk de 24/7 stream op videoland, maar als je geen lid bent, dan kan je ook niks bekijken. Ik vertik het overigens om alleen voor BB lid te worden van Videoland.

   Geluid tijdens de uitzendingen is ook niet te doen. Ene moment is het hard en daarna weer zacht.. Zelfs de ondertiteling werkt niet correct. Een en al slechte regie en planning.

   Wat is het nut van een exit room? Laat de genomineerden dan ookin het huis zitten met de rest van de bewoners en laat de afvaller vanuit daar rechtstreeks vertrekken.

 10. Jo at 16:03

  Wat een saai gedoe. Hangen op de bank en soms een spelletje doen. Bah Zie liever een groep die wat meer uitgesproken zijn en wat leven in de brouwerij bezorgen.

 11. slaapverwekkend at 17:54

  sinds utopia van de buis is had ik wel gehoopt dat bigbrother ook leuk zal zijn, wat is dit een tegen valler , niks anders dan bank hangen, slapen, spelletje spelen en als je een leuk gesprek aan het horen bent verspring opeens weer het beeld. stop er maar mee het wordt niks zo , dan liever utopia terug dat mensen iets aan doen zijn ook al is het gescript .

 12. karin at 08:45

  ja indd,ik kijk via videoland,is saai,in begin iedere dag ervoor,nu kijk ik veel minder,gooi ziko er overnieuw in,die bracht leven in de tent,en die sliep niet zo vroeg,humor en aktie ver te zoeken,als zo door gaat kijk ik helemaal niet meer,enige die humor nu nog brengt en leven in de tent is theo,zou er wat aan doen,zo 100 dagen kijken no way

  • Floris at 08:34

   Ik ben oud genoeg om de oerversie van Big Brother te herinneren. Alles was nieuw, dit was nog nooit vertoond. De jongeren nu zijn gewend aan Utopia waarin iedereen de schaamte voorbij is en er ge(piep)t wordt als konijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *