Home » De start van Big Brother 2024: een geheim huis en vijf nieuwe bewoners!

De start van Big Brother 2024: een geheim huis en vijf nieuwe bewoners!

Door BigBrotherNederland

Big Brother 2024 is gestart! In dit nieuwsbericht proberen we zo goed mogelijk te beschrijven hoe de start van het nieuwe seizoen verlopen is. Na deze aflevering zijn alle gebeurtenissen 24/7 via livestreams te volgen op Videoland en GoPlay. Uiteraard blijf je ook op de hoogte van het laatste nieuws via deze website, vergeet dus zeker niet om ons op Facebook en X te volgen.

Ronahi stapt als eerste het Big Brother huis in, ze loopt het nieuwe huis door en kijkt naar het vernieuwde huis. Ze komt een sleuteltje tegen met daarbij de tekst afblijven. De prijzenpot is ook in beeld er staat 100.000 euro op. Big Brother roept daarna Ronahi naar de dagboekkamer. Ze neemt plaats in de dagboekkamer en Big Brother spreekt haar toe. Je avontuur kan beginnen zegt hij. Ik heb belangrijk nieuws voor je. Jij blijft niet in dit huis, jij start dit avontuur elders. Nee stamelt Rohani. Big Brother vertelt dat om de hoek waar het grote tv scherm hangt een geheime deur is. Met daarachter een geheime gang, deze gang brengt je naar mijn tweede huis. Dit is de plek waar jouw avontuur start. Als je daar bent wacht je op verdere instructies. What the f*ck stamelt Ronahi en loopt door de geheime gang naar een tweede ruimte (mirror room). Alles is in het zilver.

De bewoners gaan het huis in, hints kopen of niet?

Big Brother neemt daarna het woord en verteld dat dit seizoen anders is. Ik heb besloten dit jaar dat er samen gewerkt wordt in duo’s. Hoe ze dit gaan aanpakken zullen we zien. Uiteindelijk kan maar één iemand de winnaar zijn en wie dat wordt bepaal jij. Daarna zien we de studio waar familie, vrienden en natuurlijk Geraldine en Tatyana staan. Tatyana zegt dat er vertrouwde elementen zijn zoals de wall maar ook nieuwe dingen. Er is een draaideur in de studio en die gaat een essentiële rol spelen. We sturen straks de bewoners het huis in, op een paar mensen na. Hoe dat zit, wij hebben geen idee. Geraldine zegt dat de livestreams na de uitzending geopend worden. Geraldine heet daarna de eerste bewoner welkom, Ashley. Ashley wil winnen en dat heeft ze ook afgesproken met haar vriend. Tatyana zegt daarna dat haar koffer niet mee gaat en overhandigt daarna 5 Big Brother coins. Ik heb een dilemma, als je mij 2 conins geeft krijg je een hint die je iets op kan leveren in het huis. Ashley wil even overleggen met haar vriend en ze besluit 2 coins in te leveren voor de hint. Tatyana geeft daarna de hint: kijk elkaar diep in de ogen. Hou het voor je benadrukt Geraldine. Ashley neemt daarna afscheid van haar familie en vrienden en stapt dan het huis in, dit gaat via de draaideur. Ronahi is nog altijd in het tweede huis, de mirror room. Ashley loopt ondertussen door haar nieuwe onderkomen.

Daarna is het tijd voor nieuwe bewoners Alice en Basiri die de studio in mogen. Al snel komt de vraag hoe belangrijk de koffers zijn. Alice laat weten dat het belangrijk is en hoopt dat deze mee mag. Dat mag niet laat Geraldine weten. Basiri mag zijn koffer dan wel weer meenemen. Geraldine overhandigt daarna 5 Big Brother coins. En vraagt aan Alice of ze een hint wil voor 2 coins. Geraldine geeft daarna een envelop en moet het voor zich houden. Daarna wordt er afscheid genomen en gaan de twee via de draaideur naar binnen. Daar komen de twee al snel Ashley tegen, ze maken met elkaar kennis. Alice vertelt dat ze een hint gekocht heeft. Ze weet niet wat ze ermee wil doen, delen of niet. Ronahi zit nog altijd in de mirror room en beseft zich dat de rest wel een band opbouwt met elkaar maar zij niet. Basiri vindt het raar dat hij zijn koffer wel mee mocht nemen. Daarna is het tijd voor de volgende bewoner: Tyron. Tatyana deelt mee dat zijn koffer niet mee mag naar het huis. Voor hoe lang vraagt Tyron. Dat weet alleen Big Brother laat Tatyana weten. Geraldine geeft daarna coins en vraagt of hij een hint wil kopen. Tyron kiest ervoor om geen hint te kopen en mag via de draaideur het Big Brother huis betreden. De rest van zijn bewoners staan al in spanning te wachten. Tyron stelt zich aan de rest voor.

Tatyana zegt dat een iemand zijn koffer mee mag nemen, de rest van de koffers staan in een donkere ruimte. Dat zal vast wel een reden hebben voegt ze eraan toe. In het huis maken de bewoners alvast kennis met elkaar in de woonkamer. Lenie is de volgende nieuwe bewoner die het huis in mag. Geraldine vertelt dat ook zijn koffer niet mee gaat. Tatyana vraagt daarna of Lenie een hint wil kopen. Lenie besluit geen hint te kopen en gaat met 5 coins het huis in. Lenie vertelt dat hij zanger van beroep is en een woonwagenbewoner is. Daarom doe ik mee want ik heb nog nooit een woonwagenbewoner in dit huis gezien. Ook stelt hij voor om zijn schoenen voortaan uit te doen. De rest lijkt zich hier wel in kunnen vinden. De volgende bewoner is Sonja. Ze is zenuwachtig, ik weet niet wat er gaat komen. Als je boos wordt kan het uit de hand lopen vraagt Tatyana. Ja antwoordt Sonja met een lach. Ook Sonja mag de koffer niet meenemen. Ik was al voorbereid antwoordt Sonja. Geraldine overhandigt daarna 5 Big Brother coins. Sonja besluit om een hint te kopen voor 2 coins. Geraldine geeft de hint: kijk elkaar diep in de ogen. Daarna gaat Sonja door de draaideur het huis in. Ze wordt hartelijk ontvangen door de rest en iedereen stelt elkaar voor. Ook zij wordt gewezen op de regel om haar schoenen uit te doen. Ashley geeft Sonja daarna een rondleiding.

Dilano gaat ook naar de mirror room met een geheime gang

Big Brother spreekt daarna de groep toe, ze moeten naar de woonkamer komen. Bewoners begint hij, welkom in het Big Brother huis. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en de eerste indruk van elkaar goed is. Jullie weten dat er niets zeker is in het spel. Zo kun je afvragen waarom Basiri wel zijn koffer heeft en de rest niet. Een terechte vraag, ik ken het antwoord maar dat vertel ik niet. Ook deze keer is mijn experiment een grote mindf*ck. Ik heb onmiddellijk een belangrijke mededeling. Dit jaar spelen jullie in duo. De groep reageert enthousiast. Daarna zien we Geraldine en Tatyana in de studio. Big Brother heeft iets anders in petto voor hem. Het is de laatste bewoner: Dilano. Hij wil zichzelf blijven en alles eruit halen wat erin zit. Geraldine laat weten dat Big Brother iets anders in petto heeft. Jij mag door een speciale deur, je koffer mag mee en je mag naar de spiegel deur. Dilano komt uiteindelijk bij Ronahi terecht. Ze is blij dat ze niet alleen is. Big Brother heet de twee welkom. Jullie starten het experiment hier in de mirror room. Waarom dat is dat zien jullie nu. Misschien herkennen jullie dit nog wel. Ze zien daarna filmpjes van zichzelf. Ze kregen een kistje en een koptelefoon. Je mag het kistje open doen of gesloten laten. Dilano en Ronahi hebben het kistje open gedaan en de spiegel die erin zat het snelst kapot geslagen. Jullie namen dat risico en daarom zitten jullie in deze ruimte legt Big Brother verder uit. Jullie krijgen later bijzondere opdrachten en jullie kunnen via een geheime gang meekijken in het huis. Doe dit steeds in volledige stilte. Het meekijken is belangrijk om jullie opdrachten te laten slagen. Ik stel voor dat jullie al eens gaan meekijken. Als het licht groen is, kunnen jullie gaan en bij rood licht mogen jullie  de geheime gang niet in. Jullie moeten in zwart gekleed zijn als jullie de gang in gaan.

Er komen 5 nieuwe bewoners het huis in

Tatyana vertelt dat de bewoners nu in het huis zijn maar dat zeker niet de laatste is. Je zag net al koffers die in een ruimte stonden. Vijf nieuwe bewoners worden nu voor een spannende keuze gesteld voegt Geraldine eraan toe. Wie die vijf nieuwe bewoners zijn en welke keuze zij moeten maken horen ze nu van Big Brother. Daarna zien we de nieuwe bewoners die nog onbekend zijn voor ons. Big Brother zegt tegen de nieuwe bewoners dat je het misschien niet voorspeld had maar mijn spel begint nu. Voordat je mij huis gaat betreden stel ik je voor een belangrijke keuze. Deze keuze is van grote invloed op jouw binnenkomst. Voor je staan twee koffers, de ene zul je herkennen. Dat is je eigen koffer de ander is een koffer van een van jouw medebewoners. Jij mag gaan kiezen welke koffer je meeneemt het huis in. Daarna zien we Geraldine en Tatyana in de studio.  Er moet weer gestreden worden voor 100.000 euro. Ze zijn met achten maar er komen er nog vijf bij, daarna is de groep voor nu compleet. Het gaat om: Ariana, Karen, Danny, Tom,en  Randy. Daarna is het tijd voor zijn nieuwste experiment.

De duo’s worden gevormd

Daarna gaan we weer naar het huis. Big Brother laat weten dat er in duo’s gespeeld wordt en met wie ze spelen hij dat bepaald heeft. Zo meteen komt er een bewoner door de draaideur. Als deze een pin draagt met dezelfde kleur als die van jou dan is dat jouw duo lid. Daarna komt Randy het huis in. Hij vormt een duo met Lenie, het gele duo. Jullie gaan naar de cocoonruimte. Dit is de groene ruimte en leren elkaar daar beter kennen. Dan komt de volgende nieuwe bewoner het huis in: Tom. Hij vormt met Sonja het roze duo. Ze moeten naar de roze slaapkamer. Tom heeft zijn koffer laten staan. De volgende nieuwe bewoner is Ariana vormt met Ashley het blauwe team. Jullie kennismaking vindt plaats in de blauwe slaapkamer. Daarna komt nieuweling Danny het huis in en vormt met Tyron een duo. Ze moeten elkaar beter leren kennen in de buitenlounge. De volgende die binnenkomt is Karen en vormt een duo met Alice. De twee mogen naar de badkamer om elkaar beter te leren kennen. Basiri blijft alleen achter en vormt geen duo. De duo’s maken ondertussen uitgebreid kennis met elkaar. Dit zijn de duo’s:
Lenie & Randy (gele team)
Sonja & Tom (roze team)
Ashley & Ariana (blauwe team)
Tyron & Danny (groene team)
Alice & Karen (oranje team)

Basiri blijft alleen in de woonkamer zitten. De draaideur draait en daar staat een kistje. Big Brother spreekt hem toe de man met de koffer. Voor jou geen duolid maar een geheimzinnig kistje. Ik hoop dat je er blij mee bent. Dankjewel Big Brother zegt Basiri ietwat teleurgesteld. Het kistje zit op slot. Basiri zet het kistje in de kast en gaat met een zucht zitten in de bank. Dilanno en Ronahi krijgen in de mirror room een groen licht wat betekent dat ze mee mogen spieken in de geheime gang naar de andere bewoners in het huis.

Het eerste spel

Big Brother spreekt de groep in het huis toe. Jullie gaan ook dit jaar weer spellen spelen. Games om jullie leven hier aangenamer te maken of jullie verblijf te verzekeren. Het spel wat jullie zo dadelijk gaan spelen is van het eerste soort, jullie leven aangenamer maken. Basiri jij hebt geen partner dus jij speelt niet mee en  blijft buiten of in het huis. Alle anderen mogen naar de gameroom komen. De rest gaat naar de gameroom waar de koffers staan. Op de meest rechter koffer liggen blinddoeken, wil een van jullie die eraf nemen. En iedere bewoner krijgt een blinddoek. Bewoners gaat Big Brother verder, jullie hebben nog niet allemaal jullie koffer. Ditg is jullie kans deze terug te winnen. Ik hoop dat jullie elkaar diep in de ogen hebben gekeken. Want in dit spel moet je tussen alle ogen het oog van je duopartner herkennen. De inzet van het spel? De ontbrekende koffer uit jullie duo. Danny en Tyron mogen als eerste. Danny jij gaat het spel spelen legt Big Brother uit en jouw blinddoek mag af. Tyron jij niet. Danny jij mag Tyron begeleiden naar het midden van de gameroom. In het midden mogen jullie met de ruggen tegen elkaar staan. Tyron jij mag je niet omdraaien maar wel je blinddoek afdoen. Danny krijgt op tv schermen allemaal ogen te zien. Hij moet kiezen welk oog bij Tyron past. Hij gokt op nummer 21. Dat oog is volgens Big Brother niet het oog van Tyron. De koffer mag terug worden gezet. Daarna is het aan Randy en Lenie. Randy kiest voor nummer 14. Dit antwoord is niet goed. Sonja en Tom moeten daarna. Sonja kiest voor 27. Het oog is niet het oog van Tom. Alice moet voor Karen kiezen. Ze gaat voor nummer 24. Volgens Big Brother is dat juist. Karen krijgt haar koffer terug en mag deze meenemen in het huis. Daarna moet Ashley kiezen voor Ariana. Ze gaat voor nummer 22. Big Brother laat weten dat dit goed is.

Basiri moet ondertussen naar de  dagboekkamer komen met zijn kistje. Hij heeft een sleutel. Hij opent het kistje en daarop staat dat hij genomineerd is. Dit is de allereerste nominatie van Big Brother legt Big Brother uit. Ergens deze week krijg je de kans om een duo te nomineren. Een waardevolle tip: hou de inhoud van het kistje geheim voor de bewoners. Niemand hoeft te weten dat jij op dit moment al zo machtig bent. Daarna zien we de studio weer waar Geraldine en Tatyana staan. De livestreams zijn vanaf nu geopend! En daarmee zit de eerste aflevering van Big Brother erop!

Op de hoogte blijven van het laatste Big Brother nieuws? Volg ons op Facebook en X zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 5 Average: 4.8]

Ook interessant:

4 Reacties

N.Ludwiczak 16 januari 2024 - 01:31

Tot nu toe kan ik alleen beoordelen nog erg saai ik hoop dat het wat meer spanning word.

Beantwoord
Lydia lepee 16 januari 2024 - 08:38

Erg saai,spijtig!

Beantwoord
Lydia lepee 16 januari 2024 - 08:44

Te ingewikkeld…
Laat ze samen..
De twee in de spiegelkamer vormen de groep niet.
Ze zullen genomineerd worden!

Beantwoord
Alex 16 januari 2024 - 12:59

Het wordt eigenlijk steeds vervelender. Bewoners worden ongelijk behandeld. Pesterij met koffers en noem maar op.

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page