Home » Big Brother 2021 is van start gegaan, het verslag

Big Brother 2021 is van start gegaan, het verslag

Door BigBrotherNederland

Eindelijk is het dan zover, Big Brother is van start gegaan! In dit nieuwsbericht proberen we zo goed mogelijk te beschrijven hoe de start van het realityprogramma verlopen is. De acht Big Brother bewoners wonen al sinds oudejaarsdag in het Big Brother huis, dus de start is waarschijnlijk al eerder opgenomen. Vanaf 5 januari is Big Brother via de live stream te volgen.

Aankomst bewoners

Als eerst worden details getoond, het Big Brother huis. Iedereen bepaald mee, het spel wordt samen gespeeld. Presentatoren Geraldine Kemper en Peter van der Veire laten vervolgens de regiekamer zien. Alles is bekend van de kandidaten. Iedereen is van de wereld afgesloten, totale isolatie. Daarna zien we busjes met de bewoners naar het huis rijden.  Geraldine en Peter  ontvangen de acht bewoners bij het huis in Amsterdam. Een voor een worden zij met een auto gebracht. Jowi is de eerste bewoner. Hij laat weten er veel zin in te hebben en dat hij iedereen wil knuffelen. Het dringt nu echt door dat ik het huis in ga. Het belangrijkste wat hij heeft meegenomen is zijn scheerapparaat. Daarna vertelt Jowi iets over zichzelf. Jowi denkt dat hij gaat winnen, heeft verschillende versies bekeken. Ik heb sociale kennis in huis om ver te komen. Ik ben ervoor gemaakt. Jowi loopt door de tuin en noemt het een luxe resort. In de slaapkamer aangekomen pakt hij zijn badjas en komt er al snel achter dat iemand op een opklap bedje moet slapen. Big Brother spreekt Jowi vervolgens toe dat hij naar de dagboekkamer moet komen. Er wordt gevraagd wat hij van zijn huis vind. Schitterend laat Jowi weten. Jowi vind het een eer om als eerste binnen te komen. Je krijgt van mij een geheime opdracht. Iedereen die in het huis komt geef je een complimenten over zijn ogen en jij bepaald wie waar slaapt. Je hebt al gezien dat er 7 bedden zijn en 8 bewoners. Als de opdracht lukt open ik de voorraadkamer met alles voor een feestelijke avond en daar ligt ook de sleutel van de hottub. Als het niet lukt krijgen jullie geen feestpakket en gaat de slaapkamer dicht.

Liese wordt als tweede ontvangen. Ze vertelt dat ze haar relatie achterlaat. Geraldine laat weten dat Liese het huis in mag. Jowi is ondertussen bezig met de badjassen met hierop de namen te verdelen over de bedden. Liese wordt niet veel later ontvangen door Jowi. Zot vind Liese het Big Brother huis. Ik moet de bedden weggeven vertelt Jowi dan. De twee lopen vervolgens door het huis. Thomas wordt als derde ontvangen. Peter wijst op zijn Hawaï shirt bij min 2. En Thomas vertelt dat hij zijn familie het meest gaat missen. Jowi en Liese maken ondertussen kennis met elkaar. Thomas komt niet veel later binnen en wordt hartelijk ontvangen door zijn mede bewoners. Al snel wordt duidelijk welk bed voor thomas is. Jowi vertelt dat hij op het opklapbed gaat.  Daniëlle moet haar kinderen achterlaten, vijf stuks. Het is mama tijd vertelt ze. Soms vergeet je jezelf wel eens en nu ga ik tijd aan mijzelf besteden. Daniëlle knuffelt haar mede bewoners en iedereen stelt elkaar voor. Thomas merkt op dat Daniëlle er goed uit ziet als 40 jarige moeder. Ziko wordt niet veel later ontvangen door Geraldine en Peter. Ziko heeft er erg veel zin in, iedereen is ready. Daarna loopt hij met twee koffers het huis in.

Jowi moet naar de dagboekkamer komen en Naomi wordt ondertussen ontvangen bij Peter en Geraldine. Big Brother vraagt hoe het met Jowi gaat en waarom hij op het vouwbed slaapt. Jowi laat weten dat hij zijn mede bewoner te vriend wil houden. Big Brother vind het nobel en laat weten dat hij de ogen van zijn mede kandidaten niet moet vergeten. Naomi denkt dat haar mede bewoners enthousiast zijn. Ze wil er leuke dagen van maken. Ze is er helemaal klaar voor. Daarna rolt ze haar koffer richting het Big Brother huis en breekt er een wieltje af. Al snel krijgt ze hulp van haar mede bewoners. Naomi krijgt de slaapkamer te zien. Theo mag als volgende het huis in. Hij weet niet wat hij ervan moet verwachten. Het zijn niet de mensen waar ik normaal mee omga. Maar als het niet kwaadschiks gaat moet het goedschiks. Je moet het spel slim spelen en gaat daarna enthousiast naar het huis. Nathalie mag als laatste het huis betreden. Ze wil graag haar mede bewoners ontmoeten en heeft er veel zin in. Nathalie krijgt wat hulp met de koffer en ze stelt zichzelf aan iedereen voor. Jowi geeft daarna aan Theo en Nathalie een complimentje over de ogen.

Jowi moet daarna naar de dagboekkamer. Big Brother laat weten dat de opdracht geslaagd is. Door jou wordt het toch nog een feestelijke avond. Je mag je huisgenoten op de hoogte brengen. Je wordt naar de voorraadkamer geroepen voor een feestpakket. Jowi roept daarna iedereen bij elkaar en vertelt over zijn opdracht. Hij vertelt wat de beloning is. Daarna wordt er geknuffeld. De groep is blij. De groep maakt ondertussen steeds meer kennis met elkaar en Big Brother roept niet veel later dat de voorraadkamer open is. Hij komt met verschillende lekkernijen terug, waaronder champagne, kaas, feestbenodigdheden. Niet veel later wordt er afgeteld naar het nieuwe jaar 2021. Er wordt geproost en Big Brother neemt de boel over. Welkom in mijn huis zegt hij. Vergeet niet in mijn huis gelden mijn regels. Gelukkig nieuwjaar! Daarna komt er op een groot scherm verschillende liedjes te staan. De bewoners mogen één nummer kiezen. Al snel wordt er gedanst. Daarna gaat iedereen richting bed. Een nieuwe dag is begonnen, Thomas heeft de boel wakker gehouden. Hij snurkte erg hard en dat heeft de groep gemerkt. Daarna is het tijd voor koffie, douchen.

De deskundigen en huismeester

Geraldine en Peter laten weten dat de bewoners meerdere testen en quarantaine ondergaan moeten hebben. En elkaar mogen kussen en knuffelen. Ze stellen een aantal deskundigen voor en laten weten dat het publiek uit mag maken wie de volgende huisbaas wordt. Ook wordt er een spel gespeeld voor immuniteit. Elke donderdag wordt bekend wie er weg moet. Mensen thuis bepalen hoe het leven eruit ziet vertelt Peter. Je gaat kiezen wie er huismeester word, de huismeester mag niet uit huis gekozen worden. Daarna wordt de vriend van Liese geïnterviewd. En de zoon van Theo. Daarna wordt er geschakeld naar het huis. De bewoners zitten te eten en er wordt een privé detail van Naomi op een scherm getoond. Daarna wordt er een filmpje getoond van Liese.

Daarna komen de deskundigen aan het woord. Kas Stuyf vindt Big Brother een interessant concept. We doen experimenten die normaal niet meer gedaan worden. Het is interessant wat er gaat gebeuren. Lotte Vanwezemael is benieuwd hoe de groep zich gaat vormen. Kas vindt het interessant hoe Daniëlle zich gaat gedragen. Het is een illusie dat je in een keer veranderd. Langzaamaan zal het wel afzwakken voegt hij eraan toe. Gedrag veranderen is het moeilijkste wat er is benadrukt Kas. Lotte merkt dat de bewoners preuts zijn. Privacy is erg belangrijk, vooral toen Liese de douche ontdekte voegt ze eraan toe. Ze vind de camera’s in de douche maar niets. Lotte vindt dat die preutsheid door social media komt. Maar het gaat mogelijk wel veranderen. Mogelijk inspireren mede bewoners haar.  Daarna komt het spelelement aan bod. Theo neemt volgens de deskundigen een risico met zijn gedrag en hoe hij zichzelf uitspreekt. Volgens de zoon van Theo is dat absoluut niet het geval.

Stem hier op de bewoner wie de huismeester moet worden

Gameroom en nominaties

Daarna gaan ze terug naar de bewoners, de bewoners moeten een spel spelen. Er staat veel op het spel benadrukt Geraldine. In het huis wordt Ziko naar de dagboekkamer geroepen. Dag Ziko zegt Big Brother. Wat vind je van mijn huis? Het is fantastisch antwoordt Ziko. Dit is boven mijn verwachtingen. Ik heb iets voor jou gaat Big Brother verder. Elke week moeten jullie nomineren, twee bewoners die jullie liever niet in het huis willen. De kijkers beslissen daarna wie weg moet. Jullie gaan straks een spel spelen. En dit spel kan ervoor zorgen dat je niet op de nominatielijst terecht kan komen. Je mag gaan. Ziko vertelt daarna aan de groep dat er een spel aan zit te komen. Big Brother roept de groep vervolgens naar de game room. Welkom bij jullie eerste spel. Vandaag strijden jullie voor immuniteit. Jullie gaan een puzzel maken, maar eerst moeten jullie de puzzelstukken verzamelen. De bewoners moeten een parcours afleggen, als je valt moet je het parcours opnieuw doen. Diegene die als eerst de puzzel correct opbouwt wint. Daarna wordt er afgeteld door Big Brother en start de game. Uiteindelijk weet Naomi de puzzel goed neer te leggen en wint de game. Zij zal deze week niet genomineerd worden.

Oud Big Brother bewoners Sabine en Betty

Daarna komen Betty en Sabine aan woord, oud Big Brother bewoners. De twee vergelijken alles met het verleden. Het is bijzonder om te zien. Er is flink wat verschil, de interactie, de opdrachten Echt een 2.0 versie benadrukt Sabine. Betty vertelt over haar tijd in Big Brother, er waren toen der tijd drie moeders in het huis. Ze heeft geen spijt van haar deelname. Sabine vertelt over haar boek en de ervaringen die erin staan. Ik zou het niet opnieuw hebben gedaan, Betty daarin tegen wel. Er wordt terug gekeken naar verschillende gebeurtenissen.

Theo verklapt zijn stemmen en een geheime missie

Daarna nemen Geraldine en Peter contact op met de huidige groep bewoners in het huis. Jowi vertelt hoe hij het vond om als eerste binnen te stappen en over zijn eerste opdracht. Naomi vind het raar dat ze niet weggestemd kan worden. Maar ervaart toch wat stress voor de volgende ronde. Theo laat weten al 2 namen in zijn hoofd te hebben om te nomineren. Ik geef een tip van de sluier, ik ga Ziko nomineren. Ik wil tactisch gaan, hij is sterk. Ziko vind het niet leuk om te horen maar iedereen heeft zijn eigen mening. Ik zie het als compliment. Donderdag moet een van jullie het huis verlaten zegt Geraldine. De kijker stemt en geniet van die tijd, tot donderdag! Daarna wordt bekend dat er 2 bewoners komen, die een geheime missie hebben. Ongemerkt het huis insluipen. Vervolgens zit het programma erop.

 

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Total: 5 Average: 3.4]

Ook interessant:

1 Reactie

BigB 4 januari 2021 - 21:43

Erg goed verslag!, btw je hebt een typo in ‘Gameroom en nomiaties’ moet ergens een N bij 😉

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page