Home » Big Brother het tweede seizoen is begonnen, met een geheime bewoner

Big Brother het tweede seizoen is begonnen, met een geheime bewoner

Door BigBrotherNederland

Het moment waar we op hebben gewacht is dan daar: Big Brother is begonnen! In dit nieuwsbericht proberen we zo goed mogelijk te beschrijven hoe de start van het tweede seizoen verlopen is. De acht Big Brother bewoners wonen al sinds oudejaarsdag in het Big Brother huis, dus de start is al eerder opgenomen. Na deze “kick-off” zijn alle gebeurtenissen 24/7 via livestreams te volgen op Videoland en GoPlay. Uiteraard blijf je ook op de hoogte via deze website, vergeet ons dus zeker niet te volgen op Facebook en Twitter.

Big Brother is gestart, de bewoners arriveren in een armoedig huis

Twee nieuwe bewoners staan in de gameroom. Ze begroeten elkaar, het zijn Peter en Grace. Daarna zien we presentatoren Peter en Geraldine. Peter laat weten dat het dit jaar zwaar gaat worden. Het wordt spannender dan ooit. Geraldine voegt eraan toe dat de bewoners erachter gaan komen dat het totaal anders gaat zijn. Van een ding kun je zeker zijn, Big Brother is de baas. De vernieuwde Big Brother stem neemt het woord, mijn experiment staat op het punt om te beginnen. Zoals belooft wordt het heftiger en zwaarder dan ooit. Uit 16.000 aanmeldingen heb ik mijn bewoners gekozen. Deze bewoners kunnen niet wachten om de strijd met elkaar aan te gaan. In een totaal ander huis, regels en leefruimtes om de bewoners keer op keer tot het uiterste te drijven. Met één druk op de knop kan ik alles veranderen. Er zijn 120 camera’s en 48 microfoons houden alles 24/7 in de gaten. Mijn nieuwe huis mag er dan wel prachtig uit zien maar schijn bedriegt. Voor alles moet geknokt worden en niets is meer vanzelfsprekend. Maar jij beslist nog steeds wie de winnaar wordt van Big Brother 2022. Geraldine vertelt daarna dat jij nog veel meer mag beslissen, of het gaat om de boodschappen, luxe in het huis en wie immuniteit krijgt. Presentator Peter vertelt daarna dat Grace en Peter op oudjaarsdag het huis in zijn gegaan. Ze zien als eerste dat het huis onder handen is genomen. Volgens Geraldine is er grootste schaarste en dat er nog 6 andere bewoners bijkomen. Dan zien we Grace en Peter door het huis gaan en zien alle veranderingen. Grace is erg enthousiast aanwezig. Als de twee bewoners de kasten en koelkasten open doen komen ze erachter dat er geen eten is. Big Brother spreekt de twee toe. Welkom! Open de rolgordijnen en kijk in de tuin. Daar komt een cadeautje voorbij op de lopende band. Grace en Peter openen het cadeau. Er staat 25 minuten warm water. Kom naar de dagboekkamer roept Big Broter dan. De twee nemen plaats in de dagboekkamer. Welkom Grace en Peter zegt Big Brother nog een keer. Jullie zijn de eerste bewoners van mijn huis. Jullie zullen de komende tijd voor alles moeten strijden, alles moet verdient worden. Iedere ochtend krijgen jullie 25 minuten warm water. Om het warme water te starten maken jullie gebruik van de “warm water tablet” op de gang. Als jullie daarop drukken, worden de douches en bad voorzien van warm water. Vergeet niet op stop te drukken want op is op. En een eerste heel belangrijke opdracht voor jullie voegt Big Brother eraan toe. Een opdracht die zal bepalen welke voorzieningen jullie allemaal in het huis hebben. De lopende band in de tuin gaat zo meteen weer draaien, en hierop voorwerpen verschijnen. Jullie mogen 8 items van de band halen. Maar let op, sommige spullen zullen na 1 ronde al verdwijnen, anderen blijven terug komen. Dus denk heel goed na. Grace en Peter gaan bij de lopende band staan en Big Brother benadrukt dat ze slim moeten kiezen. De twee bewoners pakken uiteindelijk een pot pasta, tomaten en kruiden, was muntjes, een deken, de koffers van Peter, een sleutel, de koffer van Grace en als laatste nog een tweede koffer van Grace. Big Brother vraagt daarna of Peter en Grace tevreden zijn met hun keuze. Ze bevestigen dit. Jullie hadden een grote verantwoordelijkheid gaat Big Brother verder. Namelijk de verantwoordelijkheid om spullen te kiezen voor de hele groep. Jullie kozen allebei voor je eigen koffer, wat heeft de groep aan jullie koffer? Sorry geen thee, sorry geen koffie maar wel de koffers, goed verhaal? Dan mogen jullie je spullen pakken en het huis in.

Presentatoren Geraldine en Peter vertellen daarna dat er nog 6 bewoners klaar staan maar die weten een aantal dingen nog niet. Dat er twee bewoners zijn en dat ze hun bagage niet mee mogen nemen. Nouchine wordt er daarna bij geroepen. Ze is zenuwachtig en vind het spannend. Ze mag daarna haar koffer op een pilaar zetten. Geraldine kijkt daarna in haar koffer. Peter vertelt daarna dat Nouchine zo het huis in mag gaan maar dat de koffer daar blijft. Deze mag niet mee naar het huis. Oke stamelt Nouchine en ze stapt het huis in. Daar wordt ze opgevangen door Grace en Peter. Nouchine vindt het heel mooi allemaal. Ze gaat vervolgens in de slaapkamer kijken en ziet de badjassen hangen met alle namen. Presentatoren Geraldine en Peter heten daarna Tobias welkom. Tobias zegt dat hij veel heeft meegenomen en heeft toch wel gezonde spanning. Ik heb er vooral veel zin in. Geraldine zegt daarna dat hij zonder koffer het huis in mag. Bewoner Peter ziet Tobias lopen en Grace en Nouchine staan te springen. Er volgt een begroeting en korte voorstelronde. Daarna loopt Sercan naar presentatoren Geraldine en Peter. Sercan is zenuwachtig, je weet van niks en stapt het onbekende in. Grenzen opzoeken wil ik graag doen. Peter vertelt ook aan Sercan dat zijn koffer daar blijft staan maar wel het huis in mag. Ook Sercan wordt enthousiast ontvangen. Daarna volgt Vera en ook zij mag haar koffer aan Peter en Geraldine overhandigen. Vera laat weten er heel veel zin in te hebben. Ik heb me niet echt voorbereid, ik laat het op mij afkomen. Ik zie wel wat er gebeurd. Peter ziet een hele set make-up in de koffer zitten. Vera laat weten dat het fijn is om het bij te hebben. Geraldine vertelt dat alles daar blijft. Oke stamelt Vera, blijft dat heel de tijd hier? Geraldine verwijst haar naar het Big Brother huis. Vera loopt naar binnen waar de rest al staat te wachten. Ze vindt Tobias wel een knappe jongen. In de slaapkamer bespreekt ze met Nouchine en Grace waar ze wel zou willen liggen. Dimitri komt stralend aan bij Geraldine en Peter. Hij wil de fysieke en mentale mensen tegen elkaar uitspelen. Peter vertelt dat hij goed nieuws heeft, je mag het huis in maar de koffer blijft hier. Oei antwoordt Dimitri, ik heb toch kleding nodig. Dat zien we wel he reageert Peter, veel succes. Dimitri loopt via de tuin ook het huis in. Het gaat over koken, Dimitri vertelt dat hij echt niet kan koken. Als laatste bewoner volgt Kitty. Peter laat Kitty haar koffer op het blokje zetten en Geraldine neemt een kijkje. Peter zegt dat ze de volgende bewoner wordt, je hoeft de koffer niet mee te nemen maar wel een kar met onder andere vleesvervangers en groentes. Ik ga mijn best doen zegt Kitty als ze het huis in loopt. Er volgt wederom een voorstelronde. De groep is tot nu toe compleet.Kitty is gek op koken dus dat is een meevaller voor de groep, ze wordt al mama genoemd. Maar Kitty benadrukt dat ze wel één van hen wil zijn. Tobias laat vervolgens het huis aan Kitty zien.

Daarna gaat iedereen in de woonkamer zitten, Peter vertelt wat ze hebben moeten doen, de acht items kiezen. We moesten kiezen wat belangrijk zou zijn voor het huis, we hebben pasta, groente gekozen. Maar toen kwam mijn koffer tevoorschijn, de groep lacht. Peter benadrukt dat hij erg twijfelde. Grace zei dat ik het moest doen en zonder na te denken pakte ik mijn koffer. De rest kan er om lachen. En toen kwam de koffer van Grace gaat Peter verder en de beautycase ook nog. Je moet het flink goed maken reageert Sercan. In de dagboekkamer laat hij weten het egoïstisch te vinden. Presentatoren Geraldine en Peter komen dan in beeld. Geraldine vertelt dat alles echt anders is. De bewoners staan op het punt om het nieuwe jaar in te gaan, waar je normaal gezellig aan de champagne en oliebollen gaat lijtk dat niet te gaan gebeuren. Ze moeten meteen werken voegt presentator Peter eraan toe. Kijk mee naar de eerste 24 uur in het huis van Big Brother.

De eerste 24 uur in het Big Brother huis

We zien de bewoners in de woonkamer zitten en op de tv wordt er afgeteld naar 0, 2022 is begonnen. De bewoners wensen elkaar gelukkig nieuw jaar. Big Brother roept daarna ook gelukkig nieuwjaar. Ik hoop dat jullie allemaal klaar zijn voor dit bijzondere avontuur. Het wordt een bikkelharde strijd en ik hoop dat jullie er klaar voor zijn. En om dit nieuwe jaar onmiddellijk goed te starten: geen feest! Maar wel een opdracht. Een opdracht die grote invloed heeft op het verdere verblijf hier in mijn huis. Kitty en Dimitri ik nodig jullie uit in mijn gameroom. Kitty en Dimitri gaan naar de vernieuwde en grotere gameroom waar alle koffers opgesteld staan. De rest van de bewoners in de woonkamer kunnen meekijken op de tv in de woonkamer. Ohh de koffers roepen ze enthousiast. Kitty en Dimitri zegt Big Brother dan. Ik heb jullie uitgekozen voor een belangrijke opdracht. Dit zijn al jullie koffers. En jullie twee moeten zo beslissen wat uit deze koffers jullie meenemen uit het huis. De kleine koffer op de sokkel is leeg. En moeten jullie vullen met de spullen die jullie kiezen. Zit deze vol dan zit de opdracht erop. Jullie doen het per koffer. Wat erg reageert Kitty. Ik denk dat we voor iedereen moeten zorgen dat we comfortabele kleren hebben en iets om je make-up van je gezicht af te halen, en tandenborstel meuk. Dikke truien zou ik niet pakken reageert Dimitri. De groep in de woonkamer kijkt vol spanning mee en Big Brother begint af te tellen, ze hebben 20 minuten om spullen bij elkaar te kiezen. Dimitri en Kitty gaan aan de slag, het is veelal kleding en verzorgingsspullen. Er staat nog een koffer maar de bewoners kunnen niet plaatsen van wie die is. Dimitri en Kitty proppen de koffer waar alles in moet dicht en zijn klaar. Zijn jullie tevreden met de keuze die jullie gemaakt hebben vraagt Big Brother. Dimitri en Kitty denken van wel, we kunnen iedereen uit de nood helpen leggen ze uit. Big Brother verwijst de twee terug naar de woonkamer. De rest ontvangt hen klappend. Iedereen pakt vervolgens zijn spullen en dan volgt de kamer indeling. Ze besluiten te loten om het zo eerlijk mogelijk te houden. Lepel staat voor groen en een vork voor de gouden kamer. Big Brother laat daarna weten dat de  voorraadkamer open is, daar liggen dekens en kussens. De indeling is als volgt in de groene kamer liggen Tobias, Kitty, Nouchine en Dimitri. In de gouden kamer liggen Sercan, Peter, Vera en Grace. De groep maakt zich klaar voor de eerste nacht.

De volgende ochtend is het alweer dag 2. Kitty staat als eerste naast haar bed, de rest volgt snel. De grote vraag is al snel wordt er gebruik gemaakt van het warme water? Het wordt een koude douche. Waar iedereen wel moeite mee lijkt te hebben. Kitty en Peter maken vervolgens brood. Grace vraagt vervolgens aan Big Brother of ze warm water mogen maken door een pan te koken. En dat mag. Grace gaat aan de slag met een pan. Dimitri en Vera willen toch met warm water douchen. Ze wassen zich heel snel binnen 55 seconden. Wat later roept Big Brother iedereen naar de woonkamer en hij vertelt dat ze voor de alle eerste keer de hunger games gaan spelen. Naast de aanwezige never ending basics krijgen jullie van mij de kans om geld te verdienen. Om wat extra boodschappen te kunnen doen. Ktty en Vera, kom naar de gameroom. In de gameroom vertelt Big Brother dat de twee geld gaan verdienen. Maar jullie kunnen ook jullie felbegeerde koffer terugverdienen. Als jullie beiden voor brood kiezen dan winnen jullie 15 euro voor het boodschappenbudget. Als jullie beiden voor koffer kiezen krijgen jullie helemaal niks. Als een van jullie voor brood kiest en de ander voor koffer. Dan krijgt diegene die voor koffer koos deze per direct mee het huis in. De ander verlaat de gameroom met lege handen. Kitty en Vera zitten op een kruk en kunnen elkaar niet zien. Ze moeten kiezen tussen een bordje met hierop een koffer of brood. Big Brother laat weten dat ze moeten kiezen. Kitty kiest voor het brood en Vera doet hetzelfde. Big Brother laat weten dat ze hun keuze bekend moeten maken. Jullie hebben geld verdient voor de groep gaat Big Brother verder. Jullie kunnen het geld in de box voor de mini mall stoppen. Ga naar de gele (gouden) slaapkamer, praat niet met jullie medebewoners en blijf daar. Nouchine en Sercan moeten dezelfde keuze maken. Beiden hebben voor brood gekozen, weer 15 euro erbij en moeten naar de groene kamer. Grace en Peter spelen niet mee omdat ze hun koffer al hebben. Tobias en Dimitri moeten wel een keuze maken. Ook deze mannen kiezen voor brood en verdienen daarmee ook geld. Iedereen komt daarna weer samen in de woonkamer. Proficiat zegt Big Brother dan. Jullie hebben de eerste hunger games gespeeld! En hiermee samen 45 euro verdient! Deze boodschappen zul je niet zelf doen, wie wel, daar komen jullie wel achter. De bewoners zijn blij dat iedereen voor de groep gekozen heeft.

Een geheime bewoner

Presentatoren Geraldine en Peter komen dan in beeld. De eerste uren zitten erop merkt Peter op. Geraldine benadrukt dat er flink wat twists aankomen. Het is een echte rollercoaster. Deze zit in de dagboekkamer, het gaat om Kristof, hij is 30 jaar en komt uit België. Big Brother heet hem welkom in zijn huis. Je bent een geheime bewoner, niemand weet dat jij hier zit. Je krijgt van mij een secret mission. In het huis wordt er eten gemaakt en een spelletje gedaan. Daarna zien we de groep eten en gezellig wat kletsen. In de woonkamer wordt wat later wat gekletst. Ze bespreken wat iedereen uit hun Big Brother verblijf wil bereiken. Die roept wat emoties op en ze besluiten een groepsknuffel te doen. Daarna gaat iedereen naar bed om te slapen. Geraldine en Peter sluiten de show af. De streams gaan vanaf nu live. Daarna begint Geraldine over een datacenter waar twee bedden staan en een monitor met knoppen. Wat het precies is kunnen we nog niet zeggen. Maar het gaat voor wat opschudding zorgen, voor iedereen. En daarmee zit de show erop.

Geheime bewoner Kristof

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Total: 7 Average: 3.9]

Ook interessant:

20 Reacties

Gerard 3 januari 2022 - 21:08

Leuke mensen

Beantwoord
Sonja 3 januari 2022 - 21:08

De voice-over is heel moeilijk te verstaan. Waarom wordt deze niet ondertiteld.

Beantwoord
Corrie van Doorn 3 januari 2022 - 21:49

Dat klopt héél onduidelijk.
Héél jammer

Beantwoord
René 3 januari 2022 - 21:55

Ik ben geluidstechnicus (hoofd-geluid) bij de televisie en vind helaas ook dat de voice-over stem heel slecht te verstaan is.
Ik hoop dat Big brother daar wat aan gaat doen.

Beantwoord
martine 3 januari 2022 - 23:14

Ik ben na de eerste aflevering al klaar, zwaar tegenvallend, ik wens jullie veel plezier maar ik haak af.

Beantwoord
Johan 3 januari 2022 - 21:10

de stem van big brother is heel slecht te verstaan het klinkt enorm hol

Beantwoord
Donovan 3 januari 2022 - 21:12

De stem is niet om aan te horen en het geluid van de stem is ook drama. Waarom niet de stem van vorig jaar? Die was 100 x beter!

Beantwoord
Suus 3 januari 2022 - 21:40

Helemaal mee eens!

Dieze stem is heel irritant en niet te verstaan.

Beantwoord
Jeroen 3 januari 2022 - 21:15

Stem van big brother is niet om aan te horen, het geluid is zeer slecht dus niet te verstaan, doe hier wat aan anders is het voor mij afgelopen met kijken. Facebook gaat ookal los over deze klacht. Dus verbeter u. Suc6 ik wacht gespannen af

Beantwoord
Bianca 3 januari 2022 - 21:17

De stem van Big Brother is niet te verstaan!!!

Beantwoord
Kees van Dam 3 januari 2022 - 21:22

Alsjeblieft een ándere betere persoon met een stem die wel te verstaan is Big Brother!

Beantwoord
jeroen vaes 3 januari 2022 - 21:23

ik dacht als belg oh nee wat een vreselijke stem maar blijkbaar toch ook voor de nederlanders 😀

Beantwoord
marc 3 januari 2022 - 21:24

geweldig

alleen heb ik t idee dat er een soort van copien van vorig jaar in t huis zijn gekomen een copi van els els en t sport mannetje

maar wat ze ons als (live)-stream kijker voor zetten heb ik persoonlijk mooiere en betere verwachtingen dan met t seizoen 2021

Beantwoord
Francky 3 januari 2022 - 21:28

Hallo
Ik begrijp er de snars van die stem

Beantwoord
Cynthia 3 januari 2022 - 21:28

Stem van Big Brother is niet verstaanbaar op de televisie, dat is echt heel jammer, vorige stem was stukken beter verstaanbaar.

En van mij mag Grace er nu al uit, wat een aanstelster zeg, getsie die mag van mij als eerste exit

Beantwoord
Henk 3 januari 2022 - 21:29

Verschrikkelijk wat een slechte stem van Big Brother, niet te verstaan, veel te veel galm. Als dat niet verandert, zullen er veel kijkers afhaken. Ik zeker

Beantwoord
Cintje 3 januari 2022 - 21:35

Leuke personen in het huis maar een echte harde mannelijke tactische doordrijver in de game room denk ik….
Wordt vervolgd ?

Beantwoord
yvonne 3 januari 2022 - 22:21

ik ga slaen,Morgen even over 9:00 weer uit bed het is nu 23:20 alweer wanneer gaan ze in het bigbother naar bed en komen ze er uit.Tot morgen slaap lekker allemaal ! !

Beantwoord
Diana 3 januari 2022 - 22:25

Jammer dat de stem van Big Brother heel slecht verstaanbaar is. Verder leuk om weer te zien.

Beantwoord
Hans S 4 januari 2022 - 08:53

Ja is mij ook opgevallen dat de stem van de voice-over niet helemaal duidelijk overkomt.

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page