Home » Bart is winnaar van Big Brother 2023 en wint €73.388 euro

Bart is winnaar van Big Brother 2023 en wint €73.388 euro

Door BigBrotherNederland

En toen was het zover, de finale van Big Brother 2023! Drie finalisten zijn er nog over: Jason, Bart en Jolien. Maar wie mag zich winnaar van Big Brother 2023 noemen? In dit bericht lees je terug hoe de finale verlopen is en wie Big Brother 2023 gewonnen heeft.

De finale wordt geopend door een intro van het afgelopen seizoen. Van de start tot eliminaties. Geraldine en Tatyana openen de liveshow, ze staan in een studio naast het huis. De strijd is nog niet gestreden voegt Tatyana eraan toe. Een bewoner gaat er vandoor met de jackpot, twee met niets. Jill en Salar mochten rondsluipen in het huis. We zien beelden dat zij door het huis gaan terwijl de finalisten lagen te slapen. Jill en Salar komen vervolgens het podium op en worden verwelkomt door Geraldine en Tatyana. Salar zegt dat de bewoners het goed gedaan hebben, zeker met dit concept. Ik zou het niet kunnen. Salar vertelt wat hij gedaan heeft met het geld, geïnvesteerd en gefeest en nog een deel is over. Jill laat weten dat ze genoten heeft en het is al op. Een auto gekocht, vakanties gehad. Salar laat weten dat hij team Jason is en Jill gaat voor Bart. Tatyana legt contact met de finalisten in het huis. Geraldine vraagt wat hem het meeste bij gaat blijven. De vriendschappen, leuke feestjes, veel herinneringen. Jason denkt dat het door de mensen buiten het huis er nu nog zit, ik kan alleen afwachten. Jolien had het nooit verwacht, ik heb mij weken niet goed gevoelt. Daarna ben ik meer open gebloeid, ik had het niet verwacht maar ben heel blij!

Daarna begint Geraldine over Judy, de eerste bewoner van dit seizoen. Tatyana kondigt daarna de bewoner aan die in week 2 weg moest: Chelsea. Daarna worden alle andere bewoners één voor één het podium opgeroepen: Ilse, Jacqueline, Chayron, Rob, Chiara, Ias, Michelangelo, Ali, Danny, Lindsey en Charlotte. Tatyana heet de oud bewoners welkom. Ze gaat naar Rob en vraagt hoe het gaat. Goed laat Rob weten, mijn nek is genezen. Mijn knie nog niet maar ik heb weer energie. Chiara laat weten dat het steeds beter gaat. Chayron heeft meer vriendschappen opgebouwd dan verwacht. Ias won 10.000 euro maar heeft er nog niet iets speciaals mee gedaan. Hij vond het een speciaal moment om eruit te gaan. Geraldine vraagt naar Ali, je hebt veel berichten gehad. Klopt zegt Ali, ik heb me nog niet in die berichten. Het is mooi om te lezen. Tatyana gaat naar Judy, je moest als eerste gaan. Hoe was dat voor jou? Judy zegt dat het heftig was. Chelsea iedereen vond jou leuk zegt Tatyana. Maar met Danny was het nog leuker. Is er iets? Voor jullie een vraag voor mij een weet antwoordt Chelsea. Jacqueline vertelt dat ze met haar 5000 euro op vakantie gaat. Geraldine gaat naar Danny, hoe heb jij het ervaren. Eruit en weer terug? Danny zegt dat het de eerste keer spannend was en de tweede keer ging ik er heen om lol te hebben en leuke dingen te doen. Lindsey vertelt dat het niet normaal was dat ze haar partner in de armen heeft kunnen sluiten. Geraldine zegt tegen Charlotte dat ze als 4e weg moest. Wat heb je als eerste gedaan? Charlotte zegt dat ze friet gegeten heeft.

Daarna zien we weer wat fragmenten van afgelopen seizoen. Hoogtepunten van alle bewoners die het huis uit zijn. Daarna  gaan ze weer naar het huis. Jolien had nooit verwacht zo ver te komen. Het was leuk met de mannen op de kamer. Het was gezellig. Geraldine vraagt hoe Jason het alle weken heeft volgehouden. Jason antwoordt dat het eerst druk was maar daarna lekker tegen de camera’s bleef praten. Tatyana vraagt aan Bart of het echt vriendschap voor het leven is. Met Jason is dat echt maar ook met Michelangelo en Rob. Dat zijn vriendschappen die hopelijk nog verder uitgroeien. Geraldine zegt daarna dat de lijnen bijna op freeze gaan. Maar is zien we nog wat beelden van de laatste twee dagen in het Big Brother huis terug. Daarna zegt Geraldine dat de lijnen tijdelijk gesloten zijn. Dadelijk moet een bewoner het huis verlaten. Tatyana zegt dat eerst de hoogte van de jackpot nog bekendgemaakt moet worden. Rob moest ping pong ballen tellen die de bewoners eerder gebruikte bij een spel. Het waren 2170 ballen. Dat komt er nog in euro’s bij. De jackpot staat dus op 68. 388 euro!  Twee van jullie krijgen dat geld niet zegt Tatyana. We hebben nu de uitslag van de nummer 3. Big Brother bedankt Geraldine en Tatyana. Voor één van mijn bewoners houdt het zo op. Ondanks alle inspanningen is hij of zij niet de winnaar van dit experiment. Ik laat nu zien wie dat is. De finalisten wensen elkaar succes en op het scherm komt de naam van Jolien te staan. Jolien zegt dat ze het al wist, het is oke. Ze neemt afscheid van Bart en Jason. Ze wenst beide succes. Daarna zien we de hoogtepunten van Jolien terug tijdens haar verblijf in Big Brother.

Tatyana staat bij de moeder van Jolien. Ze vertelt dat ze het wel verwacht had, het zijn alle drie winnaars. Geraldine en Tatyana kondigen daarna Jolien aan, ze komt de studio in. Ze knuffelt eerst met haar partner. Geraldine vraagt hoe het gaat en ze wordt gefeliciteerd met haar 3e plaats. We gaan nog niet trouwen grapt ze, we gaan eerst sparen. Tatyana zegt dat ze het goed gedaan heeft en mag naar haar familie en vrienden toe. Geraldine zegt dat er toen nog maar 2 waren: Bart en Jason. De lijnen zijn weer open en je kan weer stemmen. Tatyana zegt dat dit het beslissende moment is. Wordt het Bart of Jason? Geraldine legt contact met het huis. Ze vraagt aan Bart hoe hij de tijd met Jason beleefd heeft. Bart vertelt dat Jason gegroeid is. Hij heeft een fantastische mentaliteit. Hij weet wat ik denk en andersom. Tatyana zegt dat ze daarna gaan kijken naar Bart zijn hoogtepunten in het Big Brother huis. Geraldine vraagt daarna aan Jason wat hij over Bart wil zeggen. Jason zegt dat hij iemand is waar hij tegenop kan kijken. Ik kan veel van hem leren. Ik heb er veel mee gelachen en genoten. We zijn elkaar van plan om elkaar snel op te zoeken hierna. Daarna zien we de hoogtepunten van Jason tijdens zijn verblijf in Big Brother. Geraldine zegt dan dat het moment daar is, de lijnen zijn gesloten. Tatyana gaat naar Lindsey en Charlotte. Lindsey kiest voor Jason. Charlotte sluit zich daar ook bij aan. Dan zijn de stemmen gecontroleerd, de winnaar is bekend. Big Brother neemt het woord over. Over enkele ogenblikken maak ik de winnaar bekend. Hij heeft al mijn opdrachten met glans doorstaan, en verkozen tot populaire bewoner. En gaat er vandoor met het bedrag uit de jackpot en mag zich de winnaar van Big Brother 2023 noemen. Ik sluit straks de deuren en verzoek de verliezer als eerst het huis te verlaten. Daarna de winnaar, als de winnaar de deur heeft gesloten is mijn experiment ten einde voor nu. De winnaar van Big Brother 2023 is… Op het scherm komt de naam van Bart te staan. Hij is de winnaar! Bart slaat zijn handen voor zijn ogen. De twee knuffelen elkaar, Bart is emotioneel. Jason wordt naar het podium geroepen en Tatyana gaat naar de dochter van Bart. Ze krijgt geen woorden uit haar mond. De vrouw van Bart is super blij. De broer van Jason is trots. Ik gun het Bart ook ontzettend. De moeder van Jason vindt dat hij het goed gedaan heeft. Je bent 20 en je mag dit meemaken, echt chapeau! De vader van Jason heeft er niet veel aan toe te voegen. Hij heeft veel spellen gedaan en daar kwam hij voor. Ik gunde het ze beide.

Daarna komt Jason het podium op en wordt ontvangen door Geraldine en Tatyana. Jason zucht, en is benieuwd hoe het nu met Bart gaat. We gunde het ons beiden. Verder gaat het goed, ik heb gedaan wat ik kon. Nu heeft Bart gewonnen. Jason vond het hoogtepunt toch wel het vliegtuig. Jason mag daarna naar zijn familie en vrienden toe. Ook gaat hij even naar de oud bewoners. En dan is het tijd voor de winnaar Bart. Tatyana zegt dat hier de winnaar van Big Brother 2023 is: Bart! Bart voelt zich super, hij heeft er geen woorden voor. Je bent de eerste Belg en 40 plusser merkt Tatyana op. Daarna mag hij naar zijn familie en vrienden om even te knuffelen. Daarna komt hij weer terug op het podium. Bart vertelt dat hij graag een huisje in spanje wil kopen. Het is tijd voor de cheque en champagne. Bart had al 5000 euro gewonnen wat betekent dat het bedrag wat hij wint 73. 388 euro is! Bart krijgt de cheque van Salar en Jill overhandigd. Geraldine zegt dat het huis van het Big Brother gesloten wordt voor nu… En daarmee zit de finale en het seizoen van 2023 erop!

Op de hoogte blijven van het laatste Big Brother nieuws? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 17 Average: 4.7]

Ook interessant:

13 Reacties

Esther Weeda 1 april 2023 - 19:32

Ik ga me inschrijven voor het volgende seizoen

Beantwoord
Leon van As 1 april 2023 - 19:34

BART GEFELICITEERD MET DEZE OVERWINNING BIG BROTHER 2023!!

Ik hoop op seizoen 4, kom graag in aanmerking als bewoner, lukt het niet dan als TESTER van het mooie Big Brother huis!!

Beantwoord
yvonne kerssens 1 april 2023 - 19:34

ik had zo op jason gehoopt,hij had het zo verdiend wat vinden jullie ?

Beantwoord
Maria l Van Bouwel 1 april 2023 - 20:11

Prachtig

Beantwoord
Alex 1 april 2023 - 21:12

Bart terechte winnaar. Gefeliciteerd! Leuk om de andere bewoners en de vorige winnaars terug te zien. Jill heeft het geld er wel erg snel door gejaagd.

Beantwoord
Lydia lepee 2 april 2023 - 06:44

Goede winnaar Bart.

Jason was ook goed!

Beantwoord
Kevin 2 april 2023 - 07:54

Was een mooi seizoen met een terechte winnaar.

Jullie bedankt voor de updates dit seizoen! Vond jullie berichten zoals elk jaar weer heel waardevol.

Beantwoord
Hella 2 april 2023 - 09:41

Ik ben zo blij dat Bart Big Brother 2023 gewonnen heeft. Jammer dat Jason zich de laatste weken weer veranderd heeft zoals de eerste 2-3 weken dat heeft zijn kop gekost om niet te winnen.

Beantwoord
Marc 2 april 2023 - 14:40

Een dikke proficiat Bart welverdiend

Beantwoord
Lydia lepee 3 april 2023 - 12:34

Bedankt aan iedereen!
Tot volgend jaar!

Beantwoord
JeronimO 3 april 2023 - 13:53

Ben blij dat het Bart geworden is en niet Jolien. Jason kon niet winnen aangezien de laatste 2 seizoenen al Nederlanders gewonnen hadden. Daarnaast was Jason de laatste weken een onuitstaanbaar mannetje geworden, zoals in de eerste weken.

Prima resultaat dus

Beantwoord
Lili 3 april 2023 - 13:53

In begin de eerste weken was ik ook fan van Bart, maar zag hem veranderen. Ali en Jason dat vond ik mensen naar mijn hart…puur en heerlijk eerlijk in het gezicht..Al was Jason anders de laatste weken..maar nog een heerlijke jongen voor 20 jaar.Dat eerlijk in het gezicht heb ik bij Bart gemist..maar toch proficiat.

Beantwoord
Annalous 4 april 2023 - 21:52

Bart is een terechte winnaar! Gefeliciteerd Bart!

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page