Home » Big Brother tv uitzending dag 2: Basiri zit in de mirror room, nieuwe regels en Dilano en Ronahi halen een sleutel weg

Big Brother tv uitzending dag 2: Basiri zit in de mirror room, nieuwe regels en Dilano en Ronahi halen een sleutel weg

Door BigBrotherNederland

Omdat de livestream pas sinds 15 januari online is en de bewoners al enkele dagen in het huis verblijven is er van alles gebeurd waar wij nog niets van weten. Zo hangen er onder andere spiegels in het huis en is Basiri ineens weg. We weten nu hoe dat komt. En dat lees je terug in dit bericht. Dit is een samenvatting van de tv uitzending die afgelopen avond uit werd gezonden.

Karen en Ariana hebben hun koffer gewonnen tijdens het duo spel die tijdens de eerste aflevering te zien was. Basiri speelde niet mee, hij won een nominatie pin die hij later weg kan spelen. Karen en Ariana pakken enthousiast hun gewonnen koffers uit terwijl de rest na praat over het eerste duo spel. Basiri krijgt te horen wat de opdracht inhield. Niet lang daarna roept Ariana de groep bij elkaar omdat ze iets wil zeggen. Voor mij is het extra spannend om hier te zijn legt ze uit. Het komt omdat ik stotter. Ik dacht ik ga het even in de groep gooien. De groep klapt en vraagt hoe ze haar in het vervolg kunnen helpen. Daarna moeten Ashley en Ariana naar de dagboekkamer waar Big Brother hen ondervraagt. Ariana wordt wat emotioneel door alle indrukken. Ashley voelt zich daarin tegen prima. De dag is voorbij en de groep maakt zich klaar om te gaan slapen in de groene of blauwe slaapkamer. Dilano en Ronahi zijn bevinden zich ondertussen in het “geheime huis” de mirror room. Ze maken hun bedden op en gaan ook richting bed. Op de nieuwe dag hebben Ariana en Ashley een gesprek. Ariana verteld hoe ze geslapen heeft. Ze kan er net als Ashley nog niet over oordelen hoe ze geslapen heeft. Ik moet nog zo erg landen en dat had ik niet gedacht voegt ze eraan toe. Ronahi en Dilano zijn ook opgestaan in de mirror room. Big Brother laat in het huis weten dat de voorraadkamer geopend is. Het zijn de weekly basics. Ook Ronahi en Dilano ontvangen deze bij de mirror room.

Big Brother legt zijn nieuwe regels uit aan de bewoners

Ronahi en Dilano worden niet veel later toegesproken door Big Brother. Hij vraagt hoe hun eerste nacht was. Dilano laat weten dat ze beiden misschien één uurtje geslapen hebben. Ik heb gezien dat jullie in mijn geheime gang zijn geweest gaat Big Brother verder. Hoe was dat? Ronahi antwoordt dat het bijzonder was en daar sluit Dilano zich bij aan. En  Ronahi vraagt zich af of niemand hun gehoord heeft. Big Brrother benadrukt dat ze altijd stil moeten zijn en ook een zwarte overall dragen, dan ben je niet zichtbaar. Groen betekent dat je de gang in kunt en rood niet. Niet lang daarna brand er een groen licht en de twee gaan weer de geheime gang in. Big Brother zegt ondertussen in het huis dat de bewoners bij elkaar moeten zitten op de bank als duo’s bij elkaar. Ronahi en Dilano kijken ondertussen mee. Goedemorgen bewoners gaat Big Brother verder. Ik hoop dat het leven in duo jullie bevalt. Als duo moet je je aan bepaalde regels houden. Zo bepalen jullie samen waar jullie je coins aan uitgeven. In de voorraadkamer ligt zo dadelijk een opzet stuk die jullie op de coinhouder moeten zetten. Verder, van groot belang, jullie slapen altijd als duo in het duo bed. En per dag is één duo verantwoordelijk voor de organisatie van het huis. Jullie bepalen nu wie de verantwoordelijke duo van vandaag wordt. Na kort overleg worden dit Ariana en Ashley. Daarna worden onderling de huishoudelijke taken verdeeld. Ronahi en Dilano weten nu ook dat ze in duo’s samen moeten werken. Maar dat Basiri geen partner heeft en alleen is. Hij had wel een blauwe doos vast. Dilano denkt dat het ook in hun voordeel kan werken. Dat de groep in het huis dan al een nominatieronde gehad hebben en zij dus ook door zijn. Wie gaat er stemmen op ons? Hoe gaan we dan naar huis?

Ronahi en Dilano krijgen hun eerste opdracht in de mirror room

Ronahi en Dilano worden uiteindelijk weer aangesproken door Big Brother. Jullie zitten hier omdat jullie hebben bewezen dat jullie risico’s durven te nemen. Gedurende de komende tijd krijgen jullie bijzondere opdrachten van mij. Dat zijn opdrachten die het verdere spel van de bewoners en van jullie zullen beïnvloeden. En de eerste opdracht krijgen jullie nu. Jullie zien vier bolle spiegels hangen. En die spiegels moeten jullie in het huis plaatsen. Dat doen jullie uiteraard in het grootste geheim. Ik zal later een teken geven wanneer jullie het huis in kunnen.

Terwijl de bewoners onderling staan te kletsen in het huis spreekt Big Brother hen toe. Voor sommige games zullen jullie fysiek tot het gaatje moeten gaan. En daarom heb ik iets voor jullie. De draaideur draait open en daar hangt een rek met kleding. Om de pijn te verzachten heb ik deze mooie sportkleding voor jullie. Jullie mogen deze passen en aanhouden. De groep gaat enthousiast aan de slag. Niet lang daarna klinkt er een geluidssignaal en laat Big Brother weten dat ze naar de game area moeten gaan. Als iedereen klaarstaat legt Big Brother uit wat de bedoeling is. Zoals jullie weten speel ik graag met jullie hoofd. Jullie zien een envelop hangen. Deze envelop is voor één duo. Het duo wat de envelop neemt speelt niet mee maar krijgt wel de inhoud hiervan. Welk duo durft? Jullie moeten er samen uitkomen. Er volgt een soort overleg en dan pakt Danny plotseling de envelop. Big Brother laat weten dat het een interessante definitie was om er samen uit te komen. Jullie zijn nu het duo wat de envelop genomen heeft, met alle consequenties van dien. Jullie mogen nu de envelop openen. Tyron opent de envelop en daarop staat 21 coins. Gefeliciteerd laat Big Brother weten, jullie hebben 21 coins verdiend. Voor de andere duo’s geld, jullie zullen de coins moeten verdienen. Want dat is de inzet van dit spel: coins. Voor jullie zien jullie tegels liggen. Ieder duo moet proberen om zoveel mogelijk tegels om te draaien in zijn of haar kleur. Hiervoor krijgen jullie tien minuten de tijd. Degene met de meeste tegels in zijn kleur wint 11 coins. Het andere duo wint de troostprijs van één coin.

Ronahi en Dilano krijgen ondertussen ook een seintje van Big Brother dat het tijd is om de spiegels te plaatsen in het Big Brother huis. Zorg ervoor dat je de spiegels zo plaatst dat je vanuit jullie geheime gang heel het huis kan overzien. Hang ze dus op strategisch juiste plaatsen. De twee krijgen daarna groen licht en sluipen het huis in terwijl de rest in de game area bezig is met het spel. In de game area gaat het spel door. Team geel neemt het op tegen team blauw. Het gele team wint. Oranje moet tegen roze, hier wint het oranje team. Ronahi en Dilano hebben ondertussen de spiegels in het huis opgehangen. Het spel zit er wat later op en de bewoners merken in het huis dat er spiegels hangen. Ze gaan op onderzoek uit maar snappen niet waarvoor ze er hangen. Wat later krijgen de duo’s die coins verdiend hebben deze in de brievenbus. Van niet alle teams was te zien wie er gewonnen had.

Dilano en Ronahi moeten ongemerkt een sleutel weghalen in het huis

Ronahi en Dilano liggen ondertussen wat te slapen in de mirror room. Maar al snel maakt Big Brother hen wakker. Vanwaar al zo vroeg in bed vraagt hij. Heeft het ophangen van de spiegels jullie vermoeid? Ja heel erg lacht Dilano, nee dat viel wel mee. Ik hoop dat het allemaal goed gegaan is gaat Big Brother verder. Ik denk wel oke zegt Ronahi maar de spiegel naar de wall toe weet ik niet. Daar twijfel ik over. Het zal blijken zegt Big Brother. Want voor de volgende opdracht zijn de spiegels van levensbelang. De glazen tafel hier zit vast met een slot en straks gaan jullie in het huis op zoek naar de sleutel van dit slot. Ergens op de muur in het huis hangt de sleutel. Als deze nacht het licht op groen springt dan sluipt één van jullie door het huis op zoek naar deze sleutel. De ander checkt in de geheime gang of de kust veilig is. Belangrijk is wel dat diegene mocht hij betrapt worden, dan blijft diegene op dat moment in het huis. Maar die mag niets vertellen over deze ruimte en ook niet vertellen dat daar nog iemand zit. En ik geef nog één waarschuwing mee: ik heb inmiddels gemerkt na één nacht dat niet alle bewoners een heel erg diepe slaap hebben. Ronahi en Dilano gaan in overleg, het gaat lastig worden. Ronahi wil wel graag gaan maar zichzelf niet opdringen. Dilano antwoordt dat het hem niet uitmaakt.

In het huis gaat uiteindelijk iedereen slapen en dan krijgen Ronahi en Dilano groen licht om aan hun opdracht te beginnen. Ronahi sluit door een geheime deur bij het tv scherm het huis in. Dilano houdt alles ondertussen in de gaten via de spiegels die ze eerder opgehangen hebben. Dan wordt het nog even spannend want Ariana besluit terwijl Ronahi  rond sluipt nog even uit bed te gaan. Rohani heeft ondertussen de cocoon ruimte bereikt zonder dat Ariana haar gezien heeft. Ronahi pakt de sleutel en dan eindigt de aflevering. Daarna zien we nog wat beelden van de volgende aflevering. We zien Basiri wegsluipen uit het huis en zich verenigen bij Ronahi en Dilano in de mirror room. We weten nu dus waar hij verblijft maar wat zijn taak daar is dat is afwachten…

Op de hoogte blijven van het laatste Big Brother nieuws? Volg ons op Facebook en X zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 5 Average: 4.2]

Ook interessant:

1 Reactie

Alex 17 januari 2024 - 09:03

Geen streamverslag, alleen wat op tv te zien was.

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page