Home » Big Brother tv aflevering 3: Basiri verlaat het huis en een spel met kistjes

Big Brother tv aflevering 3: Basiri verlaat het huis en een spel met kistjes

Door BigBrotherNederland

Omdat de livestream pas sinds 15 januari online is en de bewoners al langer in het huis verblijven is er van alles gebeurd waar wij nog niets van weten. Je leest hier een samenvatting van de  tv uitzending van afgelopen avond: aflevering 3.

Ronahi en Dilano hebben een geheime missie, een sleutel ongezien uit het Big Brother huis weghalen. Gisteren werd duidelijk dat Ronahi de sleutel gevonden heeft maar bijna betrapt werd door Ariana die naar de wc ging. Hoe loopt het af? Gelukkig hoort Ronahi dat Ariana naar de wc gegaan is. Ze wacht af en sluipt daarna de geheime gang weer in waar ze samen met Dilano weer naar de mirror room gaat. Daar wordt de tafel met de sleutel geopend. Hierin liggen allemaal kistjes. Maar de missie is gelukt! Daarna is het tijd voor de twee om ook te gaan slapen. Als de bewoners weer ontwaken in het huis ontdekken ze al snel dat de sleutel verdwenen is. Er wordt dan ook flink gespeculeerd wie dat gedaan zou hebben. Basiri en Ashley verdenken Ariana omdat ze vannacht veel uit bed geweest is. Randy en Tyron bespreken om een bondje te vormen met Lenie en Danny. Daarna meldt Big Brother zich weer: bewoners, een nieuwe dag, dat betekent ook een nieuw duo dat verantwoordelijk is voor het huishouden en voor de verdeling van de taken. Want mijn huis moet er altijd perfect uitzien. Welk duo neemt vandaag de leiding, het is het groene team (Tyron & Danny) en die moeten dan ook naar de dagboekkamer komen. En daar laten ze weten wie welke taken gaan doen.

Een nieuwe opdracht voor Ronahi en Dilano

Ronahi en Dilano worden in de mirror room aangesproken door Big Brother. Het loopt tot nu toe voorspoedig met jullie opdracht. Het pakken van de sleutel, het plaatsen van de spiegels, allebei gelukt. Ik heb een nieuwe opdracht. Het is een opdracht die het verloop van het spel zal beïnvloeden. Jullie hebben die prachtige spiegelkistjes al kunnen bewonderen. Jullie zijn natuurlijk heel benieuwd wat er in die kistjes zit. Dat kan ik nu verklappen. In één van die kistjes zit een nominatie. Welke dat blijft nog even geheim. Maar jullie krijgen wel de kans om van deze nominatie af te komen. Jullie moeten twee kistjes in de wall plaatsen. En hopelijk spelen jullie zo de nominatie weg. De eerste twee kistjes plaatsen jullie als de bewoners een spel in de gameroom spelen. Ik wens jullie veel succes, zorg dat jullie niet betrapt worden maar tot nu toe zijn jullie daar erg goed in. Niet lang daarna krijgen de twee groen licht wat betekent dat ze de kistjes bijna in de wall mogen plaatsen. Maar de bewoners zijn op dat moment nog in het huis en ze besluiten dan ook om de geheime gang weer te verlaten.

De bewoners doen een spel met kistjes & Basiri krijgt ook een opdracht

In het huis laat Big Brother weten dat ze naar de gameroom mogen komen, sportkleding is niet nodig. Basiri, dit is een test voor duo’s dus jij blijft in het huis. In de gameroom staan allemaal kistjes. Bewoners zegt Big Brother, jullie mogen als duo plaatsnemen achter een sokkel. Stel dat er onder jullie mensen zijn die goed kunnen bluffen dan heb ik goed nieuws. Want in deze game mag je de waarheid vertellen maar dat hoeft niet. De inhoud van het kistje voor jullie is ofwel coins, of een nominatie of een vrijstelling. Of het kistje kan helemaal leeg zijn. Het is de bedoeling dat je op het einde van het spel niet het kistje met de nominatie hebt want dat betekent dat je genomineerd bent. En dat wil je niet. Het spel wordt gespeeld in drie rondes. Tijdens het spel gaan jullie van sokkel wisselen en het is de bedoeling om ervoor te zorgen dat je op het einde van de game geen kistje met nominatie hebt. Maar wel een kistje met coins of met een vrijstelling. Gedurende het spel worden er ook bewoners uit gestemd en die hebben niets. De drie duo’s die het einde halen krijgen de inhoud van hun kistje. De rest blijft achter met lege handen. Hoeveel nominaties, hoeveel coins, hoeveel vrijstellingen er in het spel zitten dat weet ik maar jullie niet. In deze eerste ronde kijkt één iemand van het duo in het kistje en de ander niet. De teams moeten een voor een zeggen wat erin zit of iets anders zeggen. Daarna is het tijd dat de bewoners mogen stemmen wie eruit moeten. De meeste stemmen zijn op Alice en Karen, ze liggen uit het spel en de inhoud van het kistje telt niet mee. Ze hebben vertelt dat er coins inzitten en ze moeten laten weten wat erin zit dat is een nominatie.

Ronahi en Dilano krijgen ondertussen groen licht en pakken twee kistjes om in de wall te doen. Basiri wordt ondertussen naar de dagboekkamer geroepen. Je geduld wordt nu eindelijk beloond laat Big Brother aan hem weten. Jij bent geen duo lid maar je hebt wel een kistje. Een kistje met een nominatie erin. De duo’s spelen in de gameroom een spel waar ze spiegelkistjes kunnen verdienen. Op het eind van dit spel krijg jij de kans om in de gameroom jouw kistje te wisselen met een kistje van een duo lid. Als je dit gedaan hebt verlaat je onmiddellijk de gameroom en, luister heel goed, verlaat je ook onmiddellijk mijn huis. Basiri kijkt verbaasd, ohh zegt hij. In het huis is namelijk een geheime gang die leidt naar een geheim huis gaat Big Brother verder. Die gang vind je om de hoek van het tv-scherm in de gang. Belangrijk is ook dat je wat extra kleren meeneemt want je blijft enige tijd weg. Dus leg die kleren dadelijk alvast klaar. Oke zucht Basiri, ik hoop dat ik daar mentaal tegen kan. Ik heb er alle vertrouwen in eindigt Big Brother. Basiri verlaat de dagboekkamer en pakt kleding. Dilano en Ronahi hebben ondertussen de wall voorzien van twee kistjes waarvan ze de inhoud niet weten.

In de gameroom gaat het spel voor de bewoners verder. Big Brother laat weten dat het moment nu daar is dat er weer gewisseld mag worden van plek, als je dit nog wil. Tyron en Danny besluiten te wisselen met Tom en Sonja. Ashley en Ariana willen weer ruilen met Tyron en Danny. Tom en Sonja willen blijven staan. Lenie en Danny willen niet wisselen. Dan is dit de verdeling laat Big Brother weten. Een iemand van de duo’s mag daarna kijken en vertellen wat er wel of niet in zit. Daarna mag er weer besloten worden wie het spel moet verlaten. De meeste stemmen gaan naar Danny en Tyron en liggen eruit. Danny moet laten zien wat erin zit, dat kistje is leeg. Basiri wordt daarna naar de gameroom geroepen. Basiri zegt Big Brother, je medebewoners hebben hier een spel gespeeld waarbij niet altijd de waarheid is verteld. Jij hebt een belangrijke rol in deze laatste ronde. Bij e start heb jij geen duopartner gekregen maar wel een kistje. En dat kistje heb je nu bij je. Jij mag zo jouw kistje wisselen met een van jouw medebewoners maar voordat je dat gaat doen gaan ze je eerst vertellen wat er in hun kistje zit Maar let op, ze mogen hierover liegen. Sonja verteld dat het om coins gaat, Ariana laat weten dat ze een vrijstelling heeft en Randy zegt ook een vrijstelling te hebben. Basiri gaat Big Brother verder, je hebt gehoord van de drie overgebleven duo’s wat er in hun kistjes zit. Aan jou de keuze om een kistje te wisselen met een kistje van een duo. Jij mag nu de wissel maken. Basiri kiest uiteindelijk voor het duo Tom en Sonja. Sorry man zegt Basiri nog. Daarna mag hij de gameroom verlaten.

Basiri verlaat het Big Brother huis

Basiri loopt daarna naar de geheime gang en merkt daarna op dat er geen sleutel is. Hij stapt de gang in en Big Brother laat aan de rest van de groep weten dat het spel nu gespeeld is. Drie duo’s verlaten het spel niet met lege handen. Of jullie blij zijn met jullie winst is nog maar de vraag. Jullie mogen de kistjes gesloten mee het huis in nemen. En jullie openen die wanneer ik het vertel. Basiri loopt ondertussen door de geheime gang naar  de mirror room waar hij Ronahi en Dilano ontmoet. Wat doe jij hier vraagt Ronahi. Basiri legt uit dat hij het huis moest verlaten met een kistje. Niemand weet het. Iedereen heeft een duo maar ik ben alleen. Dilano verteld dat ze al een aantal keren in de geheime gang zijn geweest en mee konden kijken. De bewoners zijn ondertussen weer in het huis en komen tot de ontdekking dat er kistjes in de wall liggen en dat Basiri weg is. Tyron en Danny besluiten niet lang daarna een kistje te kopen uit de wall. Tijdens het avondeten wordt er gespeculeerd waar Basiri zou kunnen zijn. In de mirror room bespreekt Basiri het spel met Ronahi en Dilano. Basiri hoopt dat Tom en Sonja niet gelogen hebben over de inhoud van hun kistje. En daarmee zit de aflevering erop. In een vooruitblik wordt duidelijk dat de inhoud van de kistjes bekend worden gemaakt. Wat o.a. uiteindelijk resulteert in een nominatie voor Tom en Sonja. Wordt vervolgd!

Op de hoogte blijven van het laatste Big Brother nieuws? Volg ons op Facebook en X zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 6 Average: 4.5]

Ook interessant:

4 Reacties

Willy Kluppels 18 januari 2024 - 07:40

En waarom?

Beantwoord
Van de Vondel Marina 18 januari 2024 - 07:58

In de dagelijkse uitzendingen zitten toch dingen die je anders niet zou weten. Tof.
Ben een beetje bang dat die 3 nooit echt bij de groep gaan horen als ze er ooit uit mogen.

Beantwoord
Lydia lepee 18 januari 2024 - 08:14

Ingewikkeld Willy!

Beantwoord
Alex 18 januari 2024 - 12:57

Inderdaad, nodeloos ingewikkeld gedoe met al die kistjes.

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page