Home » Een terugblik op het begin van Big Brother in1991

Een terugblik op het begin van Big Brother in1991

Door BigBrotherNederland

Het is zo’n 20 jaar terug toen Big Brother voor het eerst op de televisie te zien was. Toen der tijd al een spraakmakend programma. Deskundigen waren kritisch, opsluiten zou niet goed zijn voor de mens. Nu weten we hoe groot het succes was en welke programma’s er onder andere ontstaan zijn door Big Brother. De Gouden Kooi, Utopia en Utopia 2 zijn daar een voorbeeld van. Daarnaast is het concept verkocht aan vele landen.

In 1999 was de eerste uitzending een feit. Tien bewoners gingen toen het huis in welke ingericht was met 24 camera’s en 59 microfoons. Het huis was ongeveer 162 m2 groot en de tuin zo’n 216 m2. De bewoners werden maximaal 107 dagen opgesloten. Elke week moest men een weekopdracht uitvoeren. Als deze succesvol werd uitgevoerd werd het zogenaamde weekbudget verhoogd. Maar als de opdracht niet goed werd uitgevoerd ging er geld van het weekbudget af. Donderdag was er altijd een live uitzending, een soort nominatie. De bewoner met de minst aantal stemmen moest het huis weer verlaten. De uitzendingen werden met gemiddeld 1.5 miljoen kijkers per dag zeer goed bekeken. Uiteindelijk won Bart Big Brother. Hieronder kun je nog eens terug kijken naar de allereerste uitzending van Big Brother. Nu maar hopen dat Big Brother echt terug op tv komt!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 5]

Ook interessant:

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page