Home » Big Brother, hoe begon het allemaal?

Big Brother, hoe begon het allemaal?

Door BigBrotherNederland

Big Brother is al eens eerder op de buis geweest. Toen der tijd was dit een revolutionair programma. Verschillende media vond het niet verantwoord. Het zou niet goed zijn voor de geestelijke toestand en sociale kant van de bewoners. Omdat zij 3 maanden afgesloten zouden zijn van de buitenwereld. Het programma ging in september 1999 van start. Tien bewoners gingen in het Big Brother huis wonen. Dit huis stond in Almere. En was volgepropt met camera’s en microfoons.

Elke week kreeg de groep een weekopdracht, die zij moesten volbrengen om het weekbudget te verhogen. Mislukte de opdracht? Dan ging er een bedrag af van het weekbudget wat de bewoners te besteden hadden. Op die manier gebeurde er gegarandeerd iets in het huis. Elke donderdagavond was er een live uitzending vanuit Almere. In die uitzending werd de bewonder met het minste aantal stemmen naar huis gestuurd. De allereerste die toen der tijd moest vertrekken was bewoner Martin. Hij werd ook direct door vele internationale media geïnterviewd over het nieuwe fenomeen Big Brother wat ondertussen alle wereldpers had gehaald.

Op 30 december 1999 was de finale van Big Brother. Er waren toen nog maar drie bewoners in het Big Brother huis: Willem, Ruud en Bart. Willem verliet uiteindelijk als derde het huis tijdens de finale. De strijd ging tussen Ruud en Bart. De winnaar werd uiteindelijk Bart. Er was maar liefst 3.8 miljoen keer gestemd! De tv uitzendingen werden zeer goed bekeken. Zo’n 1.5 miljoen mensen keken elke dag naar een uitzending. De bewoners waren toen het programma eindigde in een klap een bekende Nederlander. Sinds de komst van Big Brother zijn er verschillende realityprogramma’s op tv geweest. Zoals De Bus, De gouden Kooi en natuurlijk Utopia. Nu, 20 jaar later komt Big Brother weer terug op de buis. Gaat het een succes worden?

YouTube video

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Total: 6 Average: 3.3]

Ook interessant:

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page