Big Brother fans boos om haperend stemproces tijdens de finale, RTL geeft reactie

Big Brother fans boos om haperend stemproces tijdens de finale, RTL geeft reactie

Gisteren was de finale van Big Brother en fans zijn niet te spreken over hoe het stemproces verlopen is. Dit hebben we hier op deze site, en op social media duidelijk meegekregen. Toen Liese het huis verliet was het plan om alle stemmen weer op 0 te zetten en de kijkers opnieuw te laten stemmen. Big Brother fans bezochten hierdoor massaal de websites van RTL en Play4 om te stemmen met als gevolg dat de servers al snel overbelast raakten. Het stemmen lukte niet, mensen kregen een foutmelding na het stemmen en anderen konden de websites van RTL en Play4 niet eens bereiken. Online ontstond er daardoor veel kritiek en er werd zelfs getwijfeld of Jill wel de terechte winnaar is. Aan het AD laat een woordvoerder het volgende weten: “De stemsites waren zowel in Vlaanderen als in Nederland overbelast en de notaris heeft aan de hand van de laatste tussenstand de winnaar bepaald”. Ook Play4 kwam met dezelfde reactie op Twitter. De finale van Big Brother is afgelopen avond op RTL5 bekeken door 488.000 mensen.

Hou de reacties netjes 🙂

Beoordeel dit bericht:
[Total: 23 Average: 4.4]
Er zijn 44 reacties op dit artikel
 1. M.G. at 10:18

  Mij is het stemmen wel gelukt en natuurlijk op Jill gestemd, hoop dat ze zo blijft zoals ze in het huis was en een heel mooi leven ook buiten het huis krijgt

 2. annelies at 10:34

  Ik heb via goplay gestemd rtl kreeg ik het niet voor elkaar en heb gelukkig op jill kunnen stemmen terechte winnaar

 3. Mardette at 10:44

  Ik kwam er idd niet op maar heb altijd op jill gestemd. Voor mij een positieve, niet te veel komplot en een doorzetter, wetend dat de anderen altijd op haar zouden blijven stemmen. Een mooie lach en een mooie dame van binnen en buiten. Ik heb gebeden dat ze zou winnen.

 4. anita at 10:45

  Ik heb me inderdaad suf gestemd om mijn stem erdoor te krijgen. Daardoor veel gemist van de uitzending. Gelukkig is het me na heel lang proberen en niet oogeven voor Jill mijn allerlaatste stem te geven. Vandaag heerlijk de finale terug gekeken. Ik hooo dat er voor ade bewoners en fam. Ietslleuks geregeld is in het hotel. En oja Nick jij die 50 euro echt hebt betaald aan jill.haha

 5. John at 10:45

  Ik kwam er met heel veel moeite doorheen. Dit is zeer teleurstellend voor zo een grote organisatie. Maar enfin..het leed is al geschiedt. Het voelt wel niet eerlijk aan tegenover de rest van de deelnemers.

 6. Istar alias Annabelle at 10:48

  Ik vond Jill niet de terechte winnares. De echte winnaar is Nick. Die stond elke avond te koken en tussendoor nog van alles lekkers te maken. Was altijd bezig in ’t huis en was ook heel sociaal met iedereen. Kortom ’n heel prettige persoonlijkheid. Hij had moeten winnen!!! Dus mijn stem is verloren gegaan omdat de website overbelast was. Dus Jill is GEEN terechte winnares.

 7. Jack Vermonden at 10:55

  Jill is absoluut de terechte en grote winnares. Of ze nu een tussenstand gepakt hebben of als ze zonder overbelasting de stemmen hadden geteld had ze met grote voorsprong gewonnen.
  Nick is verdienstelijk 2e maar die speelde vaak een spel en wilde met bondjes mensen eruit stemmen.
  Jill van harte gefeliciteerd met je overwinning en ik hoop dat de relatie tussen jou en Thomas goed blijft. Jullie zijn echt waar voor elkaar geboren een fantastisch koppel.

  • mier at 13:08

   je kon vanaf dinsdag ochtend al niet meer stemmen dus snap niet dat jij zegt vanaf woensdagavond er was geen link.
   via rtl lukte het gewoon jelemaal niet moesy maar in blijven loggen heb nog kunnen stemmen via goplay met lang wachte.

   ben wel blij met hoe ze het nu opgelost hebben er konden geen stemmen meer verdeeld worden die van de aanhang van liese kwamen. jill was al winnaar met liese er nog bij.

 8. Dutchie at 11:06

  Jill is de terechte winnaar. Ik heb zo genoten van haar! Wat een pure meid. Thomas heeft haar ook sterker gemaakt!Top Jill. Blijf zoals je nu bent…..Classy Toppertje!!!!!

 9. Ruud at 11:15

  Terechte winnaar zonde manipulaties en alleen tip haar positieve instelling gewonnen.nietr op het geld belust dus had toch op haar gestemd

 10. Joke at 11:17

  Ik lees en zie dat er heel veel stemmers van Jill dus niet konden stemmen en van nik maar erg weinig commentaar leveren dus Jill een te rechte winnares is. En Nik ging het niet om het het geld . En Jill juist veel geld wil overmaken of overhandigen aan Prinses Maxima Centrum. Wil schenken wat is dan mooier dat deze mooie lieve strallendende en jankende lieve zich zelf zijnde Jill nr 1 is geworden toppertje voor vele mensen xxx

 11. nell at 12:08

  Terechte winnaar die meid. Geen complotten, geen gezeur, gewoon lekker speels, naïef, zichzelf . Ze kan enorm trots zijn op zichzelf.

 12. fiona at 12:21

  kwam er ook niet tussen maar terecht dat jill heeft gewonnen zeker na al die bondjes teorieen ze hebben drie maanden lang jill geprobeerd eruit te krijgen zeker de knakenman (nick) met zijn zogenaamde bondje
  door jill werd het in het huis een stuk gezelliger met der streken en leuke lach GEFELICITEERD jill terecht gewonnen

 13. Sander at 12:52

  Kon ook niet stemmen. Zeer knullig van de productie. Dit probleem was elke week al het geval als de nominaties net bekend waren, alleen dan had je de volgende dag nog de tijd om een stem uit te brengen.

  Tegenwoordig met de schaalbare it zijn dit soort problemen totaal niet meer nodig. En het aantal kijkers viel zwaar tegen dus ik neem aan dat ze vooraf de systemen wel op een zwaardere load getest hebben…. (Tenminste dat zou ik gedaan hebben aangezien it mijn werk is. maar ja, ieder zijn vak)

 14. petra at 12:52

  Ik heb wel kunnen stemmen op Jill, terechte winnaar . Door Thomas weg te stemmen , werd Jill de winnaar van BB2021

 15. Hans s at 14:09

  Ik geloof echt wel dat Jill de terechte winnaar is wat ik allemaal hebben gelezen zowel hier als op social media , alleen had ik niet verwacht dat Liese eruit moest bij de eerste stemronden.

 16. reina geerestein at 15:46

  ik vind het fijn voor jill dat ze gewonnen heeft gefeliciteerd,maar ik had het nick ook gegund hoe hij zijn eigen gedroeg en wat hij allemaal gedaan in huis klasse jammer dat ze voor de tweede plaats ook geen geld bedrag hebben gedaan dan was het nog leuke geweest een idee voor de nieuwe big brother

 17. Mia at 18:29

  Ik krijg het gevoel dat Liese niet meer echt meedeed want de laatste twee dagen waren hoofdzakelijk Jill en Nick in beeld Liese maar af en toe en dat stemmen ik wilde stemmen in de laatdte ronde maar dat ging niet terwijl ik maar twee minuten na de aankondiging wilde stemmen

 18. Tina at 11:00

  Meteen gelijk nadat bekend was dat liese eruit moest ben ik naar de site gegaan van bigbrother en stonden alleen Jill en Nick er nog op en kon ik stemmen. Paar minuten later werd er pas bij bigbrother op tv gezegd dat de tellers op nul gingen en er opnieuw gestemd kon worden op Jill of nick, terwijl dat al kon. Vanaf toen kon je ook niet keer op de stemsite komen

 19. Henny at 11:25

  Jill was altijd onze favoriet
  Iedereen heeft stemmen gemist
  Zowel jill als Nick
  Maar na reacties te zien op sociale media
  Krijg ik het idee dat ze echt met kop en schouders er boven uit steekt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *