Home » Big Brother wat leuke cijfers op een rij

Big Brother wat leuke cijfers op een rij

Door BigBrotherNederland

Big Brother is nu nog niet op tv, dit zal in 2021 ergens zijn. Wanneer precies wordt nog bekend gemaakt. Gelukkig kunnen we nog terugblikken op het succes van de vorige reeks. Zo hebben we wat leuke cijfertjes bij elkaar gezet.

Big Brother huis

Het Big Brother tijd stond “vroeger” in Almere. En had een totaaloppervlakte van 234m2 waarvan ongeveer 145m2 leefruimte voor de bewoners was. Inmiddels is dit huis gesloopt en staat er een bedrijfspand. Voor de Big Brother 2021 versie is nog onbekend waar het huis precies komt te staan. Het gerucht gaat dat dit in Amsterdam zou zijn.

Aanmeldingen

Voor de eerste versie was dit zo’n 3000. De huidige versie heeft dat getal al ruimschoots behaald, voor Big Brother 2021 hebben zich al meer dan 5.000 mensen aangemeld. Aanmelden kan overigens nog steeds.

Camera’s en microfoons

In het Big Brother huis van vroeger stonden flink wat camera’s. Dit waren er in totaal 24. Waarvan er 3 door cameramensen werden bedient. Men kon 7 camera’s op afstand besturen en er waren 2 infraroodcamera’s aanwezig in de slaapvertrekken. In de badkamer en wc waren 3 mini camera’s aanwezig. Om het geluid goed te kunnen registreren stonden er 59 microfoons opgesteld en droegen de bewoners een microfoon bij zich. In het Big Brother 2021 huis zal het aantal apparatuur waarschijnlijk een stuk meer zijn. Om een idee te geven, in Utopia waren er 106 camera’s en werden de deelnemers met 60 microfoons gevolgd.

Licht

Om alle gebeurtenissen vast te leggen moest er in het Big Brother huis natuurlijk voldoende licht zijn. Dit werd gedaan door middel van zogenaamd koud halogeen licht. De ramen waren kleur corrigerend. Het licht werd geregeld door een computer. In huidige tijd zal de technologie waarschijnlijk een stuk verbeterd zijn!

Gemiddeld aantal kijkers

Big Brother werd goed bekeken. Het gemiddelde lag op 1.5 miljoen kijkers dan naar een aflevering keek! De kijkcijfers op 30 december 1999 was nog hoger,  zo’n 3.200.000 kijkers. Laten we hopen dat dit bij Big Brother 2021 ook het geval gaat zijn…

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 4]

Ook interessant:

1 Reactie

Frysio 9 november 2020 - 14:02

Waar komt het gerucht vandaan dat dit in Amsterdam komt te staan? Zou er dan niet al meer moeten hebben uitgelekt?

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page