Home » Salar is de winnaar van Big Brother 2022 en wint €69.815 euro

Salar is de winnaar van Big Brother 2022 en wint €69.815 euro

Door BigBrotherNederland

De allerlaatste dag van Big Brother 2022 is zeer rustig verlopen, Big Brother had de muziek aangezet voor wat afleiding. De finale kleding is gepast door Kristof, Salar en Grace en dit wordt na een streamlock dan ook uitvoerig bekeken. Ze zijn blij met het resultaat, her en der wordt er al wat ingepakt en nog van het mooie weer genoten. Af en toen doen ze een dansje. Kristof krijgt uiteindelijk ook zijn koffer en hij gaat inpakken. Vervolgens liggen ze nog enige tijd in de zon. Na het avondeten maken de finalisten zich klaar voor de grote finale. Ze douchen, kleden zich om in hun finale outfits en zorgen dat ze er tiptop uitzien. De koffers staan klaar, ze lopen nog een laatste rondje door het huis en dan is het tijd voor de liveshow!

De finalisten in het huis krijgen alles mee via het tv scherm. Big Brother opent de liveshow, mijn experiment loopt ten einde maanden lang hebben de bewoners zich moeten schikken in het lot dat ik samen met de kijkers voor ze bepaalde. Na vandaag sluit ik de deuren van dit huis en stopt dit avontuur. Maar de belangrijkste beslissing geef ik uit handen, jij thuis bepaald wie de winnaar wordt  van mijn experiment. En met de jackpot het huis verlaat. Geraldine en Peter nemen het daarna over. Schaarste was het basis van dit seizoen, bijna geen warm water, geen feestjes, en de koffers die het huis niet in mochten. Er werd tactisch gespeeld, vriendschappen gemaakt en niet alleen aan jezelf denken. Elke week besloot de kijker wie er mocht blijven. Dan zien we het moment dat Sercan als eerste het huis moet verlaten. Daarna stapt hij de studio in. Dan zien we momenten van Kitty tijdens haar avontuur en ook zij stapt de studio in. Gevolgd door momenten en aankomst in de studio van Amy, Eveline, Dimitri, Peter, Leroy, Vera, Hanne, Julio, Nawel, Tobias en Nouchine. Peter zegt dat het dag 86 is, de grote finale. Wie wint de grote jackpot? Vervolgens zien we wat fragmenten van de finalisten. Over een half uur gaat de eerste finalist naar huis aldus Geraldine.

Daarna zien we een compilatie van het gehele Big Brother avontuur sinds de start tot nu. Peter praat met Nouchine, het gaat laat ze weten. Ik ben er nog pas twee dagen uit voegt ze eraan toe. Geraldine vraagt hoe het met het koppel Vera en Dimi gaat. Vera zegt rustig aan maar we kijken waar de toekomst heen gaat. Peter gaat naar Kitty, ze vond het fantastisch om even terug te komen. Het was een cadeautje. Bewoner Peter vertelt over het feit dat hij als eerste het huis in mocht. Voor mij was dat het mooiste moment, dat blijft altijd bij mij. Dat was mijn wens ook, als eerste bewoner. Presentator Peter legt dan contact met de finalisten in het huis. Grace vertelt dat de finaleweek heftig was. Toen Tobi eruit ging heb ik dat erg gevoeld maar toen moest Nouchine weg en dat was ook een harde klap. Kristof denkt niet aan de winst, dat is mooi meegenomen. Ik ga sowieso met opgeheven hoofd naar jullie toe komen. Salar vertelt dat hij het droevig vond dat Nouchine weg moest. Het was gelukkig maar voor 3 dagen. Geraldine begint daarna over de jackpot, ze hebben deze week opdrachten moeten doen waarvan de beloning niet duidelijk was. Big Brother gaat jullie dit nu laten zien. Het bedrag staat op 66.726 euro. De volgende keer dat we jullie zien moet er één iemand weg. Geraldine staat dan bij de zoon van Grace. Hij laat weten dat het goed met hem gaat. Het was een zwaar avontuur, je mist je moeder. Ik ben trots op haar en kijk ernaar uit om haar te zien. Een beste vriendin van Grace vindt het heel fijn om haar zo in haar armen te sluiten. Peter gaat dan  bij de ex vriendin van Kristof. Hoe zit het nou precies? Ik denk dat het nu wel goed gaat komen antwoordt ze. Maar die hoed vind ik niks. Kristof gooit gelijk zijn hoed weg… Een vriend van Kristof is er absoluut zeker van dat Kristof echt is gebleven. Geraldine gaat naar de moeder van Salar. Ze vertelt dat ze erg zenuwachtig is. Na 86 dagen zie ik uiteindelijk mijn oogappel. Het was een experiment voor hem maar ook voor mij. Ik gun hem het beste en hij blijft mijn winnaar. De beste vriend van Salar laat weten dat als Salar wint hij beloofd heeft dat ze samen op vakantie zouden gaan.

De eerste finalist moet het huis uit

Na de reclame zien we nog wat laatste momenten van de finalisten in het huis waaronder de videoboodschap van Nouchine. Daarna worden de lijnen gesloten, een iemand moet het huis uit. Geraldine gaat naar het huis. Ze vraagt hoe het met de zenuwen gaat. Het gaat goed antwoorden ze. Geraldine laat weten dat je op het scherm de naam ziet die weg moet. Ze houden elkaar vast en op het scherm komt de naam van Kristof staan. Hij is dus geëindigd op de derde plaats. Hij wenst de Grace en Salar heel veel succes. Ik wens het jullie allebei! Kristof verlaat dan het huis en we zien de hoogtepunten tijdens zijn verblijf in het huis. Een vriend van Kristof laat daarna weten dat hij super trots is. De vriendin van Kristof kijkt er naar uit om hem vast te houden. Oud bewoner Tobias vindt het spijtig voor hem, hij gunt het iedere finalist om te winnen. Er volgt een applaus en Kristof komt de studio in. Kristof voelt zich echt tof, en al die toppers hier ook. Daarna gaat hij naar zijn vriendin en kost haar. Kristof denkt dat zijn social game niet zo sterk was. Maar ik ben ontzettend gelukkig. De leukste momenten zijn de momenten die van niks naar heel zot gaan zoals de staking. Kristof gaat daarna richting Sharon. Presentator Peter laat dan weten dat de lijnen weer open zijn, nog heel even…

Tijdens de reclame zien we finalisten Salar en Grace buiten zenuwachtig heen en weer wandelen. Het is één van ons twee gewoon zegt Salar. De auto’s staan al klaar merkt Grace op. De show is echt mooi gedaan zegt Salar. Grace zegt daarna dat ze zich vereerd voelt dat ze samen in de finale staan. Als jij het wint is dat ook gegund ook al was je niet mijn beste maatje. Maar de laatste weken heb ik echt wel gezien dat je echt nice bent. Salar is het daarmee eens en gunt het haar ook 1000%. Na de reclame zien we Geraldine en Peter weer in de studio. Peter legt contact met het huis. Het voelt niet normaal zegt Salar, we missen de buitenwereld ook. Ik mis mijn moeder, familie, vrienden auto, Turkse pizza’s alles. Als Big Brother besluit nog langer door te gaan klim ik over die poort grapt hij. Daarna zien we de hoogtepunten van Grace. Ze is wat emotioneel maar vond het mooi om terug te zien. Ik kijk er naar uit om naar de buitenwereld te gaan. Het was mooi maar wel lang. Geraldine gaat daarna naar oud bewoner Hanne. Ze vind het leuk om de hoogtepunten van Grace te zien. Ze was echt altijd zo. Ik zit niet met jaloezie, ik gun het ze allebei echt heel hard. Eveline zegt dat haar favoriet toch Salar is. Ik had geen klik maar ik heb hem zoveel zien groeien. Tobias zegt dat hij het fantastisch vindt om Grace te zien. Ik hoop dat ze wint, ook al is Salar ook een maat van mij. Amy vertelt dat ze het heel leuk vond dat ze samen een klik hadden met het geloof. Sercan zegt dat ze vanaf het begin een klik hadden, een broer en zus liefde. Hij wil dat Grace wint. Daarna zien we naar de hoogtepunten van Salar. Salar lijkt het fijn om alles te kunnen doen zonder camera’s. Maar die ben ik na al die tijd wel vergeten hoor. Presentator Peter gaat naar Julio. Julio zegt dat hij niet een hele goede start had met Salar. Maar hij is zo gedraaid, ik ben gigantisch van hem gaan houden. Leroy vindt dat Salar altijd vrolijk was. Hij trok mij over het drempeltje heen.

En de winnaar van Big Brother 2022 is…

Peter bedankt daarna de kijkers voor het stemmen. De lijnen zijn nu gesloten! Wie is de winnaar? wie wint de jackpot? De notaris heeft zoals elke week meegekeken. Geraldine zegt dat ze zich goed vast moeten houden. Big Brother neemt daarna het woord, dankjewel Geraldine, dankjewel Peter. De winnaar van mijn experiment, de winnaar van Big Brother 2022 is….. De naam van Salar komt op het scherm te staan. Hij is dus de winnaar van Big Brother 2022. Grace en Salar knuffelen en Salar oogt zeer verrast. Beiden mogen naar buiten komen, ze komen met limousine naar de studio. De moeder van Salar is heel erg blij. Ze bedankt alle fans voor hun steun en het stemmen. In de limousine wordt de champagne al geopend. Oud bewoner Nouchine grapt dat ze blij is dat ze een dealtje heeft gesloten. Ik gun het hem van harte en ben blij dat hij de winnaar is geworden. Kristof vindt het top, ik gunde het Grace ook. Ik kon altijd op hem rekenen. Tobias is super blij voor hem. Grace was nummer een maar Salar is mijn maatje dus gun het hem zeker.

Als eerste komt Grace de studio in, zij is als tweede geëindigd. Het moest zo zijn, ik gun het Salar van harte. Ik ben trots op mijzelf dat ik zover ben gekomen. Salar komt daarna als winnaar van Big Brother 2022 het podium op gestormd. Yes roept hij blij en rent naar zijn moeder, familie en vrienden. Salar vertelt daarna dat hij niet normaal blij is. Dat hij gegroeid is. Vervolgens krijgt hij de cheque overhandigd. Omdat hij eerder al geld verdient heeft met een opdracht wint hij €69.815 euro. Er wordt gedanst en het feest kan beginnen. Daarmee zit de liveshow erop. Tot snel zeggen presentatoren Peter en Geraldine nog…

Alle mensen die regelmatig op BigBrotherNederland.nl kwamen bedankt en hopelijk tot snel!
Team BigBrotherNederland.nl

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Total: 27 Average: 4.7]

Ook interessant:

21 Reacties

Alex 26 maart 2022 - 20:33

Salar, het was te verwachten, hij stond ver voor in de peilingen.
Met het stemmen ging het weer hopeloos mis. Anders dan vorig jaar kon je niet opnieuw stemmen nadat een van de drie het huis verlaten had. Maar pas bij het sluiten van de stemmen werd dat op tv gemeld. Rijkelijk laat.

Beantwoord
Jo 26 maart 2022 - 21:04

Ik heb super genoten al die weken, en hoop dat ik het de volgende keer kan combineren met werk. De winnaars zijn voor mij Vera Nawel Nouche en jawel, the King Salar? en uiteraard Big Brother himself!! Wat een inzet en aandacht voor alle bewoners. Bedankt voor de lol die ik heb gehad hierdoor en zo het kwaad in de wereld even vergat.?

Beantwoord
Ivonne 27 maart 2022 - 07:53

Helemaal mee eens!

Beantwoord
Jaap 26 maart 2022 - 20:35

Van harte gefeliciteerd salar

Beantwoord
Désirée 26 maart 2022 - 20:39

Geweldig !!!!!!!! Ik hoopte al zóóó dat SALAR zou winnen !!!!!!! Blij mee !!!!! Yessssss !!! (vanmiddag had ik al geschreven dat ik vond dat Grace te vaak sprak over hoe ze – als zij zou winnen – het geld zou besteden.. wanneer Grace dan zou hebben gewonnen, zou ik het een te “sociaal” spel vinden, een soort “goed doel” :-). Ik heb genoten van Salar´s ijdelheid, zijn speelsheid met Nouchine, zijn springerigheid, zijn enthousiasme, zijn naar mijn mening authentieke houding. Yessss ! Wat zal hij blij zijn en het is hem van hárte gegund.

Beantwoord
Ellen 27 maart 2022 - 09:48

Gefeliciteerd Salar!! ?
Vanaf het eerste moment dat Salar het huis in ging, had ik het gevoel al dat hij zou winnen. Wat een lieve, oprechte en vrolijke jongen en hij is heel erg gegroeid. Elke dag weer was hij zo vrolijk en een spring in het veld, was lief voor de vrouwen en ik vond het geweldig om te zien hoe ijdel hij is.
Big Brother dank je wel voor dit geweldige seizoen. Ik heb genoten. Op naar Big Brother 2023!! ❤️

Beantwoord
Marjory 27 maart 2022 - 15:13

Geen woord gelogen!
Gelukkig geen emo stemmen voor Grace als in ‘ik kom uit een arm land, ik koop een huis voor m’n vader, ik zal mijn zieke moeder helpen’. Ook als klopt het allemaal dan nog gun ik het ook iemand die (zoals Salar) het geld voor nu lekker uitgeeft aan feestjes, reizen etc. Ook dat moet kunnen natuurlijk. En voor Grace heeft God een ander plan ? (haar woorden)

Beantwoord
Keetje 26 maart 2022 - 20:40

Gefeliciteerd Salar!
Dik verdiend gewonnen!

Beantwoord
Sjoerd 26 maart 2022 - 20:50

Gefeliciteerd met de overwinning Salar. Heb bij vlagen van het seizoen genoten, maar er ging technisch veel mis, er waren teveel en te lange streamlocks en de meeste spellen waren heel eenzijdig (kracht/uithouding). Verder denk ik dat men verwacht had dat het sobere leven voor meer drama (met een knipoog naar Peter) gezorgd zou hebben, maar dat dit in werkelijkheid helemaal niet het geval was. Toch hoop ik dat er ook volgend seizoen weer een Big Brother zal zijn en men de lessen van dit jaar meeneemt en dan probeert de goede dingen van vorig en dit seizoen bij elkaar te brengen. Het zou mijn voorkeur hebben als Big Brother een stuk strenger zou worden. Praten over bondjes en/of nominaties, hup een sanctie. Fluisteren, hup een sanctie. Luisteren aan deuren terwijl gezegd is dat het niet mag, hup een sanctie. Praten over dingen die in de dagboek kamer besproken zijn, hup een sanctie. Zouden persoonlijke sancties kunnen zijn, maar ook bijvoorbeeld geld uit de jackpot. Hopelijk tot volgend seizoen allemaal.

Beantwoord
Alex 26 maart 2022 - 22:35

Allemaal goede punten!

Beantwoord
Yvon 26 maart 2022 - 23:26

@Sjoerd, ik ben het helemaal eens met de punten die je aandraagt voor een volgend seizoen. Dan blijft het voor de kijker ook leuk om te kijken. Ipv zich ergeren aan het gesmiespel en overleggen op wie we deze week gaan stemmen. Om vervolgens krokodillentranen te huilen als een genomineerde weg moet.

Beantwoord
Roos 26 maart 2022 - 20:51

Gefeliciteerd Salar,Dikverdiende.Jammer dat het afgelopen is. Ik hoop dat er volgend jaar een nieuwe Big-Brother komt.

Beantwoord
Dolfijnco 26 maart 2022 - 21:06

Salar is de terechte winnaar, hij heeft het dik verdiend.

Beantwoord
a.p 26 maart 2022 - 21:11

Terechte winnaar..salar..

Beantwoord
Carla 26 maart 2022 - 21:21

Yeah Salar. Ik ga het vreselijk missen. Hoop op weer een nieuw seizoen.

Beantwoord
M 26 maart 2022 - 21:24

Jammer voor grace zij verdiende het echt en ja stom dat je niet kon stemmen

Beantwoord
Bonnie 27 maart 2022 - 01:22

Erg voor grace

Beantwoord
douwe boersma 27 maart 2022 - 09:45

gefeliciteerd salar de terechte winnaar van big brother 2022

Beantwoord
Helma 27 maart 2022 - 14:30

Jaaaaaa zo blij wat hebben wij salariaantjes hard gewerkt om je naar de topbte brengen wat jij heeeeel dik verdiend hebt…je liet ons huilen van ontroering…huilen van t lachen…gierend konden vaak niet stoppen van t lachen….ik hoop dat jou ren mooie t.v carriere aangeboden gaat worden….jou lookts en enthousiastme steekt veel mensen aan…ben er van overtuigd dat je een geweldige t.v persoonlijkheid zou worden…..hopelijk maak je je droom van een eigen kledinglijn ook waar…noy jongen we gaan jou vreselijk missen in ons huis bracht jij superveel vreugde op de buis….dikke knuff voor jou en je mooie lieve mama….en hopelijk zien we je snel terug

Liefs trouw salariaantje van t begin tot t einde…#teamsalar #teamnouchar xxx

Beantwoord
Eduard 27 maart 2022 - 20:38

Gefeliciteerd Salar! Maar mijn winnaar blijft Nawel. Hopelijk volgend jaar weer. We hebben genoten iedere avond! Effe weg van al het vreselijke in de echte wereld?

Beantwoord
Hans S 28 maart 2022 - 07:30

Ik ben blij dat Kristof het niet gewonnen heb , voor de rest had ik het Grace gegund maar Salar kan ik vrede mee hebben was niet mij favoriet.

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page